Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen succesvol van start

Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is vanavond succesvol van start gegaan. Ruim 100.000 bezoekers aanschouwden de mooie vuurwerkshows van Oostenrijk en Engeland vanaf het Scheveningse strand. De editie werd dit jaar geopend door de nieuwe nachtburgemeester van Den Haag, Sjoerd van Schuylenburch. Wegens de door slechte weersomstandigheden afgelasting gisteren is het programma van het festival gewijzigd.

Volgende week volgen op vrijdag de shows van Nederland, België en Duitsland. Op de finale-avond zorgen China, Japan en Spanje voor een spektakelstuk. Het team van Spanje verdedigt dit jaar de titel van ‘Mooiste Landenvuurwerk’ die zij vorig jaar in de wacht sleepte.

 

Lees ook dit artikel: Hoe maak je vuurwerk?

 

Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen heeft als doelstelling om door middel van grote publieksevenementen Scheveningen als toegankelijke en bruisende badplaats op de kaart te zetten. Het bestuur bestaat uit Bjorn van Dijl (namens de boulevardondernemers), Guido Venema (namens de strandpaviljoenhouders) en Vanessa van der Vaart (namens de hotels). De 39ste editie van het Internationaal Vuurwerkfestival wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Hommerson Casino’s, Gemeente Den Haag, BKS Parking, Accorhotels, de Golfslag, Festival TREK, McDonald’s, Red Wire, Kurhaus, Kurhausplein, Sea Life, Simonis, Colorworks, Ramada Hotel, Ibis, Novotel, Mercure, Palace Promenade, Mooi in Maatwerk, de Pier, Chocomel en Sens Real Estate.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.