Orlando 2018 barst los

Het Orlando Festival presenteert muziek uit de barok (o.a. Vivaldi’s Vier Jaargetijden, een van zijn fagotconcerten en veel Bach!), de klassieke periode, de romantiek, de twintigste eeuw en de 21ste eeuw. En bij dit alles is er ook nog veel aandacht voor Nederlandse kamermuziek.

33 internationale kamermusici treden op in solowerken en in ensembles, van duo tot nonet. De masterclass telt dit jaar een recordaantal internationale ensembles en jonge professionele zangers die behalve op de Orlando concerten ook op 23 regio concerten zullen optreden.

 

 

Nederlands beroemdste levende componist Louis Andriessen staat in 2018 centraal: 24 van zijn kamermuziekwerken worden uitgevoerd. De composities omvatten een periode van 61 jaar: van vroeg werk uit de jaren 1957 tot aan zijn nieuwste werk uit 2018!

 

 

Louis Andriessen zal enkele dagen op Orlando aanwezig zijn, om met de Orlando musici te repeteren.

Het wordt een festival met ongekend veel slagwerk (Voor Andriessen en voor Gustav Mahler en Anton Webern, maar ook voor Bartók’s fameuze Sonate voor twee pianisten en twee slagwerkers).

Axel Everaert leidt als vanouds de vocale Masterclass, later in het festival aangevuld door tenor Marcel Reijans, die samen met bariton Willem de Vries en Gruppo Montebello o.l.v. Henk Guittart Mahler’s Das Lied von der Erde zal uitvoeren.

In Zuid-Limburg bruist het weer tien dagen, met klassieke kamermuziek!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.