Norwegian Cruise Line Holdings gaat het gebruik van eenmalig plastic beperken

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (Norwegian) (NYSE: NCLH), een toonaangevende wereldwijde cruisemaatschappij, die Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises beheert en exploiteert, heeft een belangrijke stap aangekondigd in haar streven de impact op het milieu te beperken. Op de vloot van 26 schepen en twee eilandbestemmingen, Great Stirrup Cay en Harvest Caye, zullen geen eenmalige plastic rietjes meer worden gebruikt. Het bedrijf verwacht dat er door deze aanpassingen ruim 50 miljoen plastic rietjes minder gebruikt zullen worden door de vloot.

Als lid van de Trash Free Seas Alliance® van Ocean Conservancy werkt het bedrijf actief aan oplossingen gericht op het beperken van de hoeveelheid plastic afval die terecht komt in de oceanen. Het besluit om af te stappen van het gebruik van eenmalig plastic op de vloot en eilandbestemmingen bouwt voort op de huidige inspanningen van het bedrijf op het gebied van milieu, gericht op een toename van de duurzame inkoop, beperking van afvoer van afval naar stortbergen, investering in nieuwe technologieën en terugdringing van de CO2-uitstoot.

 

Lees ook dit artikel: Schone stranden, stille zeeën

 

“De beslissing om te stoppen met het gebruik van eenmalige plastic rietjes op onze vloot en eilandbestemmingen is een voortvloeisel van ons wereldwijde milieuprogramma ‘Sail & Sustain’ en dringt onze impact op het milieu verder terug”, aldus Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Als lid van de Trash Free Seas Alliance® willen wij ons steentje bijdragen aan de bescherming van de oceanen zodat toekomstige generaties hier ook van kunnen genieten.”

 

 

“Wij loven Norwegian Cruise Line Holdings voor deze belangrijke stap in het beperken van eenmalig plastic”, zei Janis Searles Jones, chief executive officer van Ocean Conservancy. “Plastic rietjes vormen slechts een fractie van al het plastic in de oceanen, maar ze behoren altijd tot de top tien items die worden verzameld tijdens de jaarlijkse International Coastal Cleanup van Ocean Conservancy. Bovendien kunnen ze dodelijk zijn voor het dierenleven in de oceanen, en daarom dringen we er al lang bij onze leden op aan om indien mogelijk af te stappen van het rietje.”

De Trash Free Seas Alliance® werd opgericht in 2012 en bestaat uit toonaangevende partijen vanuit de industrie, milieubehoud en de wetenschap. Samen vormen ze een forum voor een pragmatische en praktische samenwerking gericht op een meetbare afname van de hoeveelheid afval in de oceanen.

Het wereldwijde milieuprogramma van Norwegian Cruise Line Holdings ‘Sail & Sustain’ is een afspiegeling van de missie van het bedrijf om gasten uitzonderlijke cruisevakantie-ervaringen te bieden terwijl het milieu daarbij zo min mogelijk wordt belast.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.