Binnenkort 115 kilometer nieuw wandelnetwerk in Oost-Vlaanderen

Uitstekend nieuws voor wie houdt van wandelen langs knooppunten: Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Oost-Vlaanderen realiseren samen een nieuw wandelnetwerk van maar liefst 480 kilometer, waarvan 115 kilometer op Oost-Vlaamse bodem. De eerste knooppuntpaaltjes in de Faluintjesstreek rond Aalst zijn intussen geheid. Ook het prachtige Kravaalbos – op de grens met Vlaams-Brabant – en o.a. het Buggenhoutbos worden mee opgenomen op de nieuwe kaart.

“Een nieuw Oost-Vlaams wandelgebied van 115 kilometer is een niet te onderschatten oppervlakte”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt. “Dit knooppuntnetwerk biedt een keuze aan wandelpaden in enkele verborgen parels in Oost-Vlaanderen, zoals het Kravaalbos, dat in de lente paarsblauw kleurt van de boshyacinten, de mooie Faluintjesstreek rond Aalst, en ook Buggenhout en het naburige Opdorp, het geografische middelpunt van Vlaanderen, met zijn beroemde dries vol bloemen. Deze realisatie is het resultaat van een mooie samenwerking met Toerisme Vlaams-Brabant.”

 

 

De nieuwe wandelkaart Brabantse Kouters wordt op 11 september voorgesteld aan de pers. Voor het publiek volgt een openingsevenement op 23 september.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.