Het geheim van het Thaise noordoosten

De provincie Loei in het noordoosten is een prachtig stukje authentiek Thailand. Deze landbouwprovincie is enorm in trek bij de Thaise toerist, maar nog een stuk minder bekend bij de westerse toerist. Onterecht! Op slechts een uurtje vliegen van Bangkok is deze provincie aan de magische Mekong rivier te vinden. Het onontdekte en ongerepte Loei verdient een plekje op de bucketlist van iedere reiziger.

Het geheim van het noorden

Op de grens van Laos, naast de Mekong rivier, ligt hét geheim van het noorden: Chiang Khan. Stap hier op een traditionele vissersboot voor een verkenningstocht over de adembenemende Mekong rivier. De hoofdstraat van Chiang Khan, Chai Kong, is perfect voor een traditionele Thaise massage, het shoppen van authentieke souveniers en een gesprekje met de locals. Zet de wekker om een bijzonder ochtendritueel mee te maken, als de monniken bij zonsopgang door de straten wandelen voor aalmoezen. Bewoners staan langs de straat met voedsel en andere giften die de monniken dankbaar in ontvangst nemen. Een unieke boeddhistische traditie. Liever wat meer beweging? Pak dan de fiets om het dorp te verkennen.

 

 

Koudste plekje van Thailand

Een van de absolute must sees van Loei is het Phu Ruea National Park. Het park is 120 km² groot en het hoogste punt is al vijf jaar lang het koudste plekje van Thailand. Naast prachtige routes en mooie uitzichten, zijn er watervallen, rotstuinen en grotten. Daarnaast zijn er verschillende resorts en kampeerplekken op de hellingen van Phu Ruea, evenals Chateau de Loei Winery, een enorme wijngaard met moderne wijnbereidingsfaciliteiten.

 

 

Cultuur snuiven

Wie toe is aan een beetje cultuur brengt een bezoekje aan het Dan Sai Folk Museum. Het museum toont een collectie over de cultuur en traditie van de stad Dan Sai en is opgedeeld in zes verschillende zones. Zo zijn er bijvoorbeeld in de vijfde zone traditionele maskers en kostuums die bezoekers kunnen aantrekken. Om het bezoek af te sluiten kan er in de laatste zone genoten worden van een overheerlijke Thaise maaltijd in het restaurant.

Bezoek de website van Amazing Thailand voor meer informatie over Loei en andere provincies in Thailand.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.