De ‘casitas’ van La Palma

Kleinschalige logeeradressen met een authentiek karakter zijn in trek bij veel Nederlandse toeristen: het ultieme ‘home away from home’-gevoel. De Canarische vakantiebestemming La Palma past goed bij deze trend: het eiland kent geen massatoerisme en het accommodatieaanbod bestaat er vooral uit karakteristieke ‘casitas rurales’. In deze sfeervolle, op zichzelf staande vakantiehuizen waan je je als toerist even ‘een La Palmees’.

Een historisch logeeradres

De ‘casitas rurales’ van La Palma worden gekenmerkt door de typisch traditionele Canarische architectuur en zijn overal op het eiland te vinden. Vaak zijn de accommodaties in het geheel te huren en hoef je het huis dus niet te delen met andere vakantiegangers. Elke casita ademt een stukje La Palma en geschiedenis van het eiland. Zo vind je er huizen met een oude waterput of casitas omgeven door bontgekleurde bloemen, boomgaarden en fruitbomen, of middenin een natuurlijk gebied. Huizen met een eigen zwembad of uitzicht over zee.

 

 

Home away from home

De karakteristieke casitas bevinden zich op verschillende locaties: van landelijk huizen ‘in the middle of nowhere’ – zoals bijvoorbeeld in het noordwesten in Puntagorda, Tijarafe of Villa de Garafia – tot aan huizen in of nabij een stad – historische panden gebouwd volgens de lokale stadstraditie. Wat alle casitas op La Palma gemeen hebben is het veilige ‘home away from home’-gevoel. De locaties en uitzichten zijn allemaal even prachtig en overal op het eiland kom je in je eigen vakantiecasita helemaal tot rust. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer Nederlandse toeristen kiezen voor een vakantie in een ‘eigen huis’.

 

 

Inclusief gratis sterrenhemel

Bij de casitas op La Palma is een adembenemende sterrenhemel inbegrepen. Door de geringe lichtvervuiling op het eiland zijn de nachten er spectaculair te noemen. Op aanvraag wordt het huis voorzien van telescopen zodat de sterren extra goed te bewonderen zijn. Ook moet je als vakantieganger niet raar opkijken als er af en toe een wandelaar passeert: de mooiste wandelroutes van La Palma lopen namelijk pal langs de casitas rurales. Dichterbij de natuur dan in een ‘eigen huis’ op het ongerepte La Palma kun je bijna niet komen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.