Spectaculair drumconcert Cesar Zuiderwijk 9 september op Scheveningen

Een drumcompositie van twee uur door maar liefst tweeduizend drummers. Daarvan mogen bezoekers van Feest aan Zee zondag 9 september vanaf 16.00 uur op het Scheveningse strand kosteloos genieten. Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, maakte het muziekstuk Four Horizons. Niet eerder stonden er zoveel drummers op een strand. Het concert is dan ook officieel aangemeld bij Guinness Book of Records.

Tijdens het programma zijn er speciale acts van Michael Schack, Percossa, De Drumbassadors en Drum Demons, de nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst. De deelnemende drummers komen uit heel Nederland. Ook een aantal internationaal bekende drummers doet mee. De slagwerkers zijn ingedeeld in vier werelddelen: Noord vertegenwoordigt Europese en Amerikaanse drumstellen of snaredrums. Japanse taiko’s en tom-toms laten het Oosten oprijzen, Zuid vindt zijn ritme door Braziliaanse sambadrums en conga’s. Afrika krijgt zijn geluid door djembés.

 

 

Zesentwintig jaar geleden voerde Zuiderwijk al eens met duizend drummers een spektakelstuk op als slot van de Rotterdamse Wereldhavendagen. “Dat optreden uit 1992 wilde ik altijd nog eens overtreffen. Dit jaar viel alles samen. Den Haag viert Feest aan Zee bij het tweehonderdjarig bestaan van badplaats Scheveningen. Met de Golden Earring staan wij drie dagen eerder op Live on the Beach. Door de middelen vanuit Feest aan Zee werd een droom ineens reëel. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Het wordt een apotheose van twee uur, met veel verrassingen en een prachtig kabaal.”

 

 

Het concert met tweeduizend drummers is zondag 9 september van 16.00 tot 18.00 uur op het Scheveningse strand ter hoogte van Strandweg 1. Het is aan te raden om met het openbaar vervoer te komen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.