Films op het dak van NEMO Science Museum

Om de zomer te vieren bundelen NEMO en Kriterion opnieuw hun krachten met een filmweekend op het dak van NEMO Science Museum. In het weekend van 31 augustus t/m 2 september 2018 geniet je van 19.30 tot 23.00 uur op het unieke dakplein van NEMO van muziek en films. Elke film wordt voorzien van een korte inleiding en voorafgaand spelen bands van het Conservatorium van Amsterdam zomerse muziek. Op zondag is er een meet & greet met de ster van De Wilde Stad: de BK-er (Bekende Kater) Abatutu. Slecht weer? Dan wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO.

Tijdens het filmweekend is er live muziek van 19.30 – 20.30 uur en start de film rond 20.45 uur. De films Wall-E, Robocop en De Wilde Stad worden vertoond.

 

Lees ook dit artikel: Vier de zomer op het dak van NEMO

 

Vrijdag 31 augustus

Film: Wall-E. Terwijl de mensheid de planeet aarde is ontvlucht door de zware vervuiling, is het aandoenlijke robotje Wall-E achtergelaten om de planeet op te ruimen. Zijn leven is eentonig en somber, tot er op een dag robot Eve naar aarde wordt gestuurd om te kijken of de aarde weer leefbaar is. Deze animatiefilm van Pixar won een Oscar voor beste animatiefilm. Engelse versie.
Muziek: Irene Reig Trio
Irene Reig Trio betekent details, passie, originele muziek, arrangementen en nog veel meer! Dit trio wordt beïnvloed door de jazz-traditie, maar gecombineerd met een groot pallet van verschillende ritmes.

Zaterdag 1 september

Film: RoboCop. ‘Part man. Part machine. All cop. The future of law enforcement.’ Paul Verhoevens klassieker RoboCop is een nonchalante mix van geweld, romantiek, science fiction en visueel spektakel. Nadat agent Alex Murphy om het leven komt door geweld van een straatbende, wordt zijn lichaam gebruikt om een zogenaamde RoboCop te bouwen. Deze RoboCop moet het kwaad bestrijden. Wanneer deze machine menselijke trekjes begint te krijgen, lijkt alles niet geheel volgens plan te gaan. RoboCop is Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Muziek: Fuensanta y las Atmosferias
De eigenzinnige zangeres, songwriter en bassiste Fuensanta Méndez (22) werd geboren in Mexico. Haar roots liggen in Latijns-Amerikaanse muziek.

Zondag 2 september

Film: De Wilde Stad (2018) + meet & greet kat Abatutu. De Wilde Stad biedt een kijk op Amsterdam vanuit het perspectief van de vele wilde dieren en planten. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. De film is door Martijn Fischer ingesproken en Engels ondertiteld. Voorafgaand aan de film is er een meet & greet met de filmkater Abatutu. Maak een selfie met Abatutu of laat laat het boek De kat in De Wilde Stad signeren door deze bijzondere BK-er (Bekende Kater). De Amsterdamse stadsecoloog Geert Timmermans verzorgt de inleiding bij de film.
Muziek: Sigrid Bröcheler & Band
Ook dit jaar is Sigrid Bröcheler met haar band te gast op het dak van NEMO om de mooiste liedjes te zingen. Rake muziek zonder poespas.

Het dak van NEMO

Tot en met 2 september is het dak van NEMO Science Museum dagelijks tot 21.00 uur open en tijdens het filmweekend tot 23.00 uur. De buren van het Conservatorium van Amsterdam zorgen op donderdagavonden en tijdens het filmweekend voor live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen!

 

 

Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Voor de filmavonden dient een kaartje gekocht te worden via de website van Kriterion.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.