Eerste namen Nacht van Ontdekkingen bekend

Deze week zijn de eerste namen van de Nacht van Ontdekkingen bekend gemaakt. Op nachtvanontdekkingen.nl is de kaartverkoop gestart voor de Nacht van 15 september, voorheen bekend als Nacht van Kunst & Kennis. Het festival, georganiseerd door het Leidse communicatiebureau Maters & Hermsen in opdracht van Cultuurfonds Leiden, Universiteit Leiden en Leiden Marketing staat dit jaar in het teken van het thema ‘tijd’.

Doordenkers, inspiratie en vermaak

Hèt wetenschaps- en cultuurfestival in de Leidse binnenstad kent een verrassend programma met vele acts op het snijvlak van cultuur en kennis. Van wetenschap en theater tot muziek en kunst. Dit jaar stelt de Leidse Universiteit meer van haar locaties ter beschikking en ook nieuwe locaties zijn aan het festival toegevoegd. Nieuwe podia zijn te vinden in het P.J. Vethgebouw en de Faculty Club, the Old School en Gravensteen, naast de al bekende locaties zoals de Sterrewacht, Hortus botanicus en het Academiegebouw. Hier vindt het wetenschapsprogramma plaats met lezingen van tientallen Leidse wetenschappers waaronder Vincent Icke en Carlo Beenakker. Of laat je verrassen door Menno Schilthuizen over het oprukken van de ‘urban jungle’.

 

 

Hortus festivalhart

De Orangerie en wintertuin zijn het hart van het festival met bands, hapjes en drankjes, lezingen en workshops. Alles met een knipoog naar het thema tijd. Neem de ‘fast lane’ naar de Sterrewacht of laat je meevoeren met dromoscopen en muziek door juist de ‘slow lane’ te nemen.

 

 

Victor Mids op Pieterskerkplein

Op het Pieterskerkplein vindt een spectaculair programma plaats met de Leidse Victor Mids als publiektrekker, gezellige bands en een mooie afsluitende act van het Blauwe Uur. Om de hoek op de Nonnenbrug kunnen liefhebbers proberen te ontsnappen uit een tijdscapsule en wel binnen 15 minuten! Met straattheater en een muziekprogramma aan de gracht, wordt een waar festivalgevoel gecreëerd. Stap op de ‘hop on, hop off sloep’ waar de familie Wekker je meeneemt in hun familiegeschiedenis! Meer serieuze kost is te vinden in het Rijksmuseum van Oudheden, de plek van debatten en een intrigerende talkshow georganiseerd door New Scientist.

Kaarten zijn verkrijgbaar online. Blijf op de hoogte van het programma via de social media kanalen, Facebook (@nachtvanontdekkingen), Twitter (N8vOntdekkingen) en Instagram (nachtvanontdekkingen).

De Nacht van Ontdekkingen is een initiatief van Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing in samenwerking met de Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en diverse Leidse culturele instellingen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.