Leiden viert Rembrandts verjaardag met het Young Rembrandt Festival

Zondag 15 juli stond Leiden in het teken van reizen en thuiskomen tijdens de eerste editie van het Young Rembrandt Festival. Op de geboortedag van Leidens beroemdste zoon Rembrandt van Rijn vond op het Cultuurplein aan de Lammermarkt een afwisselend programma plaats. Van verhalen van Het Verteltheater over Griekse helden tot een speurtocht in het Singelpark, van muziekoptredens van diverse singer-songwriters tot de spectaculaire openluchtvoorstelling Odyssee van Theater Gajes.

Warm middagprogramma

In aanloop naar de openluchtvoorstelling van Theater Gajes traden diverse singer- songwriters op, zoals Willow Mae, Adelle Nqeto, Hillbilly Hayride en Melle de Boer. Ruurd Halbertsma, conservator van Rijksmuseum van Oudheden, gaf voorafgaand aan de voorstelling van Theater Gajes een flitscollege over het klassieke verhaal van Odysseus.

 

 

In de avond transformeerde het Cultuurplein naar een gezellig plein vol drukte en levendigheid. Een naar schatting 200 man had zich op het plein verzameld om te gaan genieten van de gratis voorstelling ‘Thuiskomen’ van Theater GAJES: dynamisch buitenthater waarin het verhaal van de held Odysee en zijn reis terug naar huis verhaald werd.

 

 

Mooi spektakel

Theater Gajes maakte optimaal gebruik van het plein. Met mobiele constructies en steltlopers, speelden zij het verhaal, kris kras door en samen met het aanwezige publiek. “Het Cultuurplein was prachtig”, zo zei Bulthuis, directeur Leiden Marketing die samen met Cultuurfonds Leiden initiatiefnemer is van het festival. “Zo moet de invulling van het plein bedoeld zijn, denken wij”.
Het festival is een onderdeel in de opmaat naar volgend jaar waar Leiden in het teken staat van ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’ en waarin Rembrandts onsterfelijkheid nog grootser wordt gevierd.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.