Emirates viert tienjarig jublieum van A380

Emirates viert tien jaar A380. Sinds de eerste vlucht naar New York vanuit Dubai op 1 augustus 2008, heeft de Emirates A380 meer dan 105 miljoen passagiers vervoerd. Hierbij werd meer dan 1,5 miljard kilometer afgelegd op 115.000 vluchten, wat overeenkomt met 39.000 reizen over de gehele aarde.

emirates

Emirates is ‘s werelds grootste gebruiker van het A380 toestel, met maar liefst 104 dubbeldeksvliegtuigen die vliegen naar 49 steden op zes continenten. Dagelijks vertrekken er meer dan 80 vluchten vanuit Dubai, de hub van de luchtvaartmaatschappij. Naast de vloot van 104 A380’s, heeft de luchtvaartmaatschappij er momenteel ook nog 58 in bestelling.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline, zegt: “Het zijn tien buitengewone jaren sinds de eerste Emirates A380 vlucht plaatsvond. Vandaag de dag is het een van de meest herkenbare en bewonderde vliegtuigen ter wereld geworden. Passagiers houden ervan om ermee te vliegen vanwege de ruimte en comfort in alle klassen en de aanwezigheid van iconische kenmerken zoals de OnBoard Lounge, Shower Spa en unieke First Class-suites. We blijven ons inzetten voor het leveren van de beste ervaring voor onze klanten aan boord van ons vlaggenschipvliegtuig en introduceren steeds weer nieuwe innovaties die voor een ‘wow-factor’ zorgen iedere keer als ze met ons vliegen.”

 

 

Een steeds verbeterde klantervaring

Van de First tot de Economy Class, de Emirates A380 heeft voor een stapsgewijze verandering gezorgd voor passagiers om nieuwe normen van comfort tijdens de vlucht te ervaren. Emirates revolutioneerde het ontwerp van de A380 cabine toen het werd geïntroduceerd in 2008, met onder andere hogere plafonds en sfeerverlichting. In 2017 introduceerde Emirates de volgende generatie van de OnBoard Lounge met een strakker ontwerp, een nieuw kleurenpalet, comfortabele zitplekken en een surround sound system. De populaire Shower Spa is een belangrijk kenmerk geworden van de First Class ervaring aan boord van de Emirates A380, waar meer dan 80% van de First Class reizigers gebruik van hebben gemaakt.

Emirates prijswinnende inflight entertainmentsysteem, ice, biedt een ongeëvenaarde keuze en kwaliteit als het gaat om entertainment, met meer dan 3.500 kanalen. De schermen in Economy Class behoren tot de breedste individuele schermen in de industrie, met een afmeting van 13,3 inch.

 

 

Positieve impact op economieën

Het Emirates A380 programma ondersteunt wereldwijd banen in de productieketen van het vliegtuig. Airbus schat dat Emirates’ bestellingen voor de A380 direct en indirect voor 41.000 banen zorgen in Europa. De impact van Emirates A380 op de Europese economieën wordt geschat op een bijdrage van ​​€ 3,4 miljard aan het BBP van de regio.

In januari 2018 bestelde Emirates nog eens 36 A380’s ter waarde van US $ 16 miljard. Dit brengt veel economische voordelen met zich mee voor Europese economieën tot zelfs na 2020.

Dubai – een wereldwijd centrum voor A380

Als de grootste exploitant van de Airbus A380, is de engineeringafdeling van Emirates, gevestigd in Dubai, uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van A380 onderhoud. De luchtvaartmaatschappij beschikt over moderne, uitgebreide faciliteiten, waaronder zeven hangars voor groot onderhoud en vier hangars voor klein onderhoud die allemaal geschikt zijn voor de A380. Emirates Engineering heeft ook de ervaring en kennis vergaard om de meest uitgebreide onderhoudsfaciliteiten, reparaties en services ter wereld te bieden.

In 2013 verwelkomde ‘s werelds grootste A380 hub de Concourse A, deze terminal is speciaal gewijd aan A380-operaties en is de eerste in zijn soort. De faciliteit van US $ 3,3 miljard biedt reizigers een ongekend gemak met directe instapmogelijkheden voor het A380 vliegtuig uit de lounges van de First en Business Class, evenals andere voorzieningen van wereldklasse.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.