Back to basic: op de camping in Savoie Mont Blanc

Nu de zomervakantie voor bijna iedereen in zicht is, worden de tentstokken van zolder gehaald en de koelboxen gevuld. Voor veel Nederlanders is het weer tijd voor een autorit richting het zonnige zuiden, want ‘La Douce France’ blijft ongekend populair. Bijvoorbeeld voor een kampeervakantie in het veelzijdige Savoie Mont Blanc. Van back-to-basic op een camping tussen de hoge bergtoppen, tot comfortabel bivakkeren aan de azuurblauwe meren van de regio. Voor die-hard kampeerders tot avontuurlijke families; in de Franse Alpen is er een camping naar iedere smaak.

Vrijheid in de natuur

In het weelderige landschap van Savoie Mont Blanc met z’n imposante bergtoppen, azuurblauwe meren en groene bossen schuilen luxe verblijfplaatsen en rustige natuurcampings. Voor de Bourgondische kampeerder zijn er kampeerplaatsen vlak bij de wijnroutes van de regio, zoals camping des Iles en Carouge; voor de fietsers zijn er de ‘fietsvriendelijke campings’ met bijpassende voorzieningen; en waterratten vinden een mooie staanplaats aan het water van Lac Léman, Lac du Bourget, Lac d’Annecy en Lac d’Aiguebelette.

 

 

Met meer dan 258 campings en 100 parkeerplaatsen met voorzieningen voor campers, is Savoie Mont Blanc ook deze zomer weer een van dé kampeerbestemmingen van Frankrijk.

 

 

Met 81 stranden 6.323 km aan fietsroutes, 284 klimwanden, 107 paraglide locaties, 48 Via Ferrata tracks en 120 canyoning routes is er deze zomer in Savoie Mont Blanc altijd wat te doen. Rondom de vier grote meren zijn wandel- en fietsroutes uitgezet en op het water wordt gezeild, gesupt, geroeid en gezwommen. Op 12 augustus vindt de Ski Jumping World Cup in Courchevel plaats en in de vele dorpjes zijn er wekelijks culturele festiviteiten en lokale markten. Ideale uitstapjes tijdens een kampeervakantie onder de Franse zon.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.