Nieuwe visa voor kort verblijf in Oman

De Royal Oman Police heeft door middel van een decreet bekendgemaakt twee nieuwe visa mogelijkheden in te voeren voor toeristen. Bezoekers van Oman hebben vanaf nu de keuze uit een 10-dagen visum en een 30-dagen visum tegen een betaling van respectievelijk 5 en 20 rial. De tijdsduur van de visa start op het moment van aankomst in het sultanaat.

Strand Salalah in Oman

Strand Salalah in Oman

“In zo’n competitieve markt is het geweldig dat de kosten van visa omlaag zijn gebracht, wat ervoor zorgt dat meer toeristen ondergebracht kunnen worden”, aldus een reisagent van New Star LLC. In 2017 bezochten meer dan 3 miljoen toeristen Oman, wat volgens het Ministerie van Toerisme een groei betekende van 4,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

 

 

De groei is een weerspiegeling van de visie van Oman om sectoren anders dan het exporteren van olie te boosten. Toerisme is hier een goed lopend onderdeel van, wat zorgt voor banen, economische ontwikkeling en groei. Het sultanaat verwacht onder deze strategie een aantal van 5 miljoen jaarlijkse bezoekers te behalen tegen 2040.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.