Het seizoen voor walvissen spotten in Peru is geopend

Laat het Moby Dick niet horen, maar tussen half juli en eind oktober wemelt het van de walvissen aan de kust van Noord-Peru. Het warme water bij de kust is de perfecte omgeving voor de bultrugwalvis om te paren, en voor ons is het de perfecte kans om ze te spotten. Dus pak die waterdichte camera en haast je naar de regio Piura in het noorden van Peru, want het seizoen voor walvissen spotten is weer voorbij voor je het weet.

De stranden van Máncora en Los Organos in de regio Piura zijn de beste plekken om een tour te boeken. Binnen anderhalf uur vlieg je vanaf Lima naar Piura, en dan is het nog een paar uurtjes rijden richting de kust. Deze tocht alleen al is de moeite waard. Zorg wel dat je van te voren een plekje op de boot reserveert, want de kans om walvissen te spotten op deze plek is uniek in de wereld, dus ook erg gewild.

 

Lees ook dit artikel: Koffies uit het land van de Andes

 

Vroeg uit de veren

Wil je een bultrugwalvis in actie zien, dan moet je wel de wekker zetten. De meeste tours beginnen uiterlijk half 8 in de ochtend en duren zo’n 3,5 uur. Zorg voor zonnebrand, meerdere lagen kleren en een waterproof (hoesje voor je) camera of telefoon. Boten met marinebiologen aan boord zijn vaak het beste; deze weten je alles te vertellen over het bijzondere zoogdier. Een kleine tip van de sluier: bultrugwalvissen worden tussen de 15 en 17 meter, ze leggen jaarlijks ongeveer 25.500 kilometer af en komen helemaal uit Antarctica naar Peru om te paren. Goede walvis tours hebben ook ecotoerisme hoog in het vaandel staan en de prijs van de tour is dan ook een directe investering in de leefomgeving van de walvis.

 

 

Niet alleen walvissen

De walvis is natuurlijk de kers op de taart, maar onderweg zijn er heel veel andere dieren die genieten van de Noord-Peruaanse zee. Zeeleeuwen liggen lekker te zonnen, pelikanen en vele andere soorten vogels vliegen voorbij en ook dolfijnen zijn te spotten aan de kust. Na een ochtend walvissen en andere dieren spotten, kun je overigens ook nog eens heerlijk lunchen met verse vis, en als je zin hebt om een poging tot surfen te doen, dan heb je daar nog de hele middag voor.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.