Koffies uit het land van de Andes

Het nieuwe koffiemerk Coffees From Peru verenigt de koffieproducenten uit Peru om hun krachten te bundelen en de wereld kennis te laten maken met de bijzondere smaken van het land. Het merk is een samenwerking tussen de Peruaanse overheid, lokale koffieboeren, producenten en exporteurs en staat niet alleen voor bijzondere aroma’s en hoge kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en gelijkheid tussen man en vrouw. Door samen te werken onder één merknaam krijgen de kleine en middelgrote koffieproducenten en familiebedrijven een grotere afzetmarkt en daarmee betere kansen.

Grote multiculturele rijkdom en vele tradities; de Peruaanse cultuur is doordrongen van het historische verleden. De muziek, kunst, gastronomie, architectuur én de Coffees from Peru vertellen het verhaal van een eeuwenoude beschaving.

 

 

Met Coffees from Peru verenigt Peru de voorouderlijke wijsheid met eigentijdse rituelen. Het grote aantal microklimaten waarbinnen de koffiebonen worden verbouwd zorgen voor een bijzondere diversiteit aan smaaksensaties: voor elke koffieliefhebber wat wils.

 

 

De doelstelling van Coffees from Peru is het bouwen aan een identificatie voor de koffiesector die de oorsprong en kenmerken van Peruaanse koffie weerspiegelt. Verder wil het merk deel uit maken van initiatieven en projecten voor de ontwikkeling van de koffieindustrie op nationaal en internationaal niveau. Dit alles met het doel om voortreffelijke smaken te creëren die zelfs de meest veeleisende fijnproevers bekoren.

De Coffees from Peru zijn met hun verschillende smaken en aroma’s het resultaat van een teelt op een bijzonder ecosysteem in de Peruviaanse hooglanden. Een product met een rijke herkomst en een bijzonder verhaal, voor iedere smaak.

Koffie is een van meest belangrijke exportproducten van Peru en vertegenwoordigt de helft van de nationale landbouwexport. Koffietypen die in het land verbouwd worden zijn Typica (70%), Caturra (20%) en een aantal andere soorten (10%). Ze behoren allemaal tot de Arabica koffie. Peru is onderverdeeld in 11 koffieregio’s, de meest prominente gebieden waar koffie verbouwd wordt liggen op de oostelijke hellingen van het Andes gebergte in Chanchamayo, Amazonas en San Martin, De koffieplantages in het noorden van Peru liggen in St. Ignacio vlakbij de grens met Ecuador. Elke regio en elke plantage produceert zijn eigen karakteristieke koffiesmaken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.