Naar het strand van Engeland

Bij het plannen van een reisje naar Engeland bekijken veel mensen twee opties: London of the countryside. Daar zou wel eens heel snel verandering in kunnen komen. Om vakantiegangers kennis te laten maken met de kilometerslange Engelse kust vol historie, natuur en cultureel erfgoed is er nu England’s Coast.

Dit samenwerkingsverband van Northumberland, Yorkshire en de kustregio’s van oost tot zuidwest biedt een breed aanbod van eindeloze stranden, slingerende wandelpaden, mysterieuze kastelen, bruisende havensteden en slaperige vissersdorpjes. Zes prachtige stukken kust met elk hun eigen landschap, gewoontes en hoogtepunten. Van de kliffen van Northumberland in het noordoosten tot de sfeervolle stadjes Devon en Cornwall in het zuidwesten – Engeland heeft alles in huis voor een prachtvakantie aan zee.

 

 

Oost west, England’s best

De wilde kust van Northumberland zou met haar ruige kliffen en oude kastelen niet misstaan in Game of Thrones. Veel van de kastelen, waaronder Alnwick Castle uit de Harry Potter films, zijn te bezoeken. Aan vissersdorpen, zandstranden en verlaten eilanden – ideaal voor vogelliefhebbers – ook geen gebrek. Yorkshire ligt iets zuidelijker, aan de Heritage Coast, een interessant stukje kustlijn vol Victoriaanse badplaatsen, havensteden als Scarborough en historische vissersplaatsen als Whitby. Natuurfanaten kunnen hun hart ophalen in het North York Moors National Park, waar paarse heidevelden worden afgewisseld door dramatische kliffen en uitzicht over de blauwe zee. De oostkust staat bekend als de natuurkust, waar vogels en ander wild in alle rust leven en je heerlijk kunt wandelen. In de bewoonde wereld zijn badplaatsen als Skegness en culturele hoofdstad Hull absolute aanraders.

 

 

Strand, stad én platteland

Van bruisend Brighton tot historisch Eastbourne – de culturele zuidoostkust van Engeland heeft ontzettend veel te bieden. Van galeries, historische winkelstraten en regionale theaters tot het South Downs National Park en de spectaculaire Seven Sisters kalkkliffen in Sussex. De Jurakust in het zuiden staat met haar miljoenen jaren oude rotsformaties en fossielen op de werelderfgoedlijst. Ga wandelen langs de ongerepte kustlijn, bezoek badplaatsen als Bournemouth en Poole en geniet van het enorme culinaire aanbod in Dorset. Van een wijntje bij een lokale brouwerij tot vers gevangen kreeft – hier zit je goed! Het zuidwesten wordt met beroemde restaurants en prachtige stranden ook wel de Engelse Rivièra genoemd. Vakantie op stand, dus. Surfen kan er ook, of struinen door de kustplaatsen van Devon en Cornwall. Strand, stad en platteland – hier vind je het allemaal!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.