Nieuwe Nazcalijnen gevonden in Peru

De Nazcalijnen in de Peruaanse woestijn houden de gemoederen al honderden jaren bezig. Het mysterie van de geogliefen, de zandtekeningen, spreekt bij iedereen tot de verbeelding. Met de nieuwe technologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn, hebben wetenschappers meer dan 50 nieuwe tekeningen gevonden!

De Nazca’s

De tekeningen in de woestijn die tot nu toe gevonden zijn, worden toegeschreven aan de Nazca indianen; een volk dat tussen 200 en 700 hier leefde. Op de tekeningen worden dieren afgebeeld, zoals een hond, een gier, een kolibrie en een aap.

 

 

De nieuwe tekeningen, die met behulp van drones en satellieten aan het licht zijn gekomen, zijn meer geometrische rechte lijnen zonder herkenbaar patroon. Daarom wordt er ook gespeculeerd over oudere culturen die al zandtekeningen maakten, zoals de Paracas of de Topará, welke tussen 500 voor de jaartelling en 200 na de jaartelling aanwezig waren.

 

 

Niet de eerste ontdekking

De eerste zandtekeningen in Peru werden in de zestiende eeuw al gevonden. In 1994 zijn de Nazcalijnen officieel op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet. In 2014 kwamen er meer tekeningen boven water na een serie heftige zandstormen. Nu, dankzij onze moderne technologie, zijn er dus meer dan 50 tekeningen aan het licht gekomen.

Theorieën

Over de betekenis van de Nazcalijnen is door de jaren heen veel gespeculeerd. Van geheime boodschappen of landingsbanen voor de buitenaardse wezens, tot religieuze rituelen of een astrologische kalender, ze zijn allemaal de revue gepasseerd. De meest geaccepteerde theorie is dat de tekeningen met water te maken hebben; de komst van de regen en de stroming van de rivieren.

De Nazcalijnen zijn voornamelijk vanuit de lucht te bewonderen. Er worden in Peru excursies aangeboden met kleine vliegtuigen inclusief gids.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.