7 zwemtips in Zwitserland

Tijdens warme zomerdagen en zwoele zomeravonden vind je in Zwitserland niet alleen verfrissing in de bergen maar ook in de vele buitenbaden, rivieren en meren die het land rijk is. Zelfs midden in de stad kun je heerlijk zwemmen in natuurlijk en kraakhelder water.

Ga 's avonds zwemmen in Skane

Bern: ‘urban floating’ in de Aare

In de zomermaanden nodigt de rivier de Aare – die zich als een lint rond de oude binnenstad van Bern slingert – uit tot ultiem zwemplezier. Geoefende zwemmers laten zich in de schone Aare met zicht op het nabijgelegen Bundeshaus drijven, wat ook urban floating wordt genoemd. Op vier zaterdagen in juli en augustus 2018 geven reddingszwemmers cursussen aan iedereen die tips wil krijgen om veilig te kunnen zwemmen in de Aare.

 

 

Strandleven aan het Lago Maggiore

Watersporters, strandliefhebbers en bourgondiërs zitten goed bij het Lido Ascona aan het Lago Maggiore. Een van de langste zandstranden van Zwitserland, watersportactiviteiten als stand-up-paddling, waterfietsen en wakeboarden, alsmede de relaxte Sunset Bar zorgen voor het perfecte strandleven.

Brigerbad: grootste openlucht thermaalbaden

De grootste openlucht thermaalbaden van Zwitserland bevinden zich ten westen van Brig, aan de zonnige hellingen van de Lötschberg in de vakantieregio Wallis. Hier vind je het eerste grottenzwembad van Europa, de langste thermale waterglijbaan van de Alpen (182 meter), het kolkende rivierbad en een olympisch bad met 4 zwembanen van 50 meter. De temperatuur van het water varieert per bad, tussen 25 en 37 °C.

 

 

Grootste pop-up waterglijbaan van Europa

Na de succesvolle eerste editie in 2017 brengt de Nijmeegse organisatie Splash Waterslides ook deze zomer de grootste opblaasbare waterglijbaan van Europa naar Morgins. Van 28 juli tot en met 26 augustus 2018 razen waaghalzen met snelheden tot 55 km/u naar beneden. Nieuw dit jaar is de tokkelbaan die parallel aan de glijbaan loopt, alsmede foodtrucks bij de finish en een speciale glijbaan voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Zandstranden aan de Murtensee

De Murtensee, ingebed tussen het middeleeuwse stadje Murten en de wijnhellingen op Mont Vully, is het kleinste van de drie meren aan de rand van de Zwitserse Jura. Dankzij zijn geringe diepte wordt de Murtensee snel door de zon verwarmd en is het van het voorjaar tot in de herfst geliefd als zwemmeer. Rond het hele meer zijn badstranden en campings gelegen.

Verrassend exotisch: ‘Lorelei’ zwemeilanden

In de Urnersee – deel van het Vierwoudstedenmeer – bevinden zich sinds 2005 de ‘Lorelei-eilanden’. Deze bestaan uit natuurlijk materiaal dat is vrijgekomen bij de werkzaamheden aan de nabijgelegen Gotthard-basistunnel. Het water bij de eilandenarchipel is kraakhelder, waardoor het, vooral op zomerse dagen, haast exotisch aandoet. Een tip voor zon- en zwemliefhebbers!

Seebad Luzern: geschiedenis proeven

Het historische ‘Seebad’ in
ligt direct aan het Vierwoudstedenmeer. Van buiten ziet de constructie uit 1884/85 eruit als een reusachtige houten kist, maar wie over de loopbrug naar binnen gaat, ontdekt de charme van een prachtig Belle Epoque badhuis. Het met meerwater gevulde zwembad is omringd door eenvoudige kleedhokjes. In de richting van het meer komen zwemmers in open water.

Tot slot nog een laatst tip: Bad Utoquai in Zürich

Seebad Utoquai ligt in het Meer van Zürich en is het populairste zwembad van de regio. Al meer dan 120 jaar biedt dit bad verkoeling in de zomer. Op zaterdag is de sauna in Zürich ook open voor niet-clubleden. Het bad is geopend van mei tot september. De echte die-hards zwemmen vanaf de kade van het meer in de winter met een wet-suit een rondje in het meer.

Seebad Utoquai

Seebad Utoquai

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.