Bezoek deze zomer de grootste pop-up waterglijbaan van Europa in Zwitserland

Een spetterende Alpenprimeur in Zwitserland: van 28 juli tot en met 6 augustus 2017 ligt de grootste pop-up waterglijbaan van Europa in Morgins. Waaghalzen razen met snelheden tot 55 km/u van de 500 meter lange opblaasbare glijbaan in het Walliser vakantiedorp. Wie voor 1 juni 2017 een ticket koopt via splashyourmountain.com, glijdt drie uur lang voor het gereduceerde tarief van omgerekend 22 Euro.

waterglijbaan-zwitserland

Waterspektakel op skipiste

Pop-up waterglijbanen zijn een wereldwijde hit: op steeds meer locaties, met name in steden, verschijnen de tijdelijke, zomerse attracties. De glijbaan in Morgins wordt de eerste van zijn soort in het Alpengebied. Waar de stedelijke varianten op straten of pleinen te vinden zijn, ligt de 500 meter lange opblaasbare waterglijbaan in het Walliser vakantiedorp op de ‘Piste du Géant’, waar ’s winters skiërs en snowboarden naar beneden glijden. Door de natuurlijke ligging op een helling is het hoogteverschil van begin tot eind 75 meter, waardoor snelheden tot 55 km/u gehaald kunnen worden.

 

 

Vier tijdsdelen per dag

Een ticket voor ‘Splash Your Mountain Morgins’ biedt drie uur lang toegang tot de grootste pop-up waterglijbaan van Europa. Per dag kunnen deelnemers kiezen uit vier vastgestelde tijdsdelen van drie uur tussen 10.00 en 22.00 uur. Wie zijn tickets voor 1 juni 2017 bestelt via Splashyourmountain.com, profiteert van het gereduceerde tarief van omgerekend 22 Euro voor drie uur waterpret. Na die datum worden de prijzen aangepast, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kijken en feesten

De pop-up waterglijbaan is niet alleen spectaculair om actief te beleven, het kijken is ook fascinerend. Bovendien zorgen DJ’s voor een gezellige sfeer bij het einde van de baan en worden er enkele afterparties georganiseerd.

 

 

Veiligheid voorop

De organisatie hecht veel waarde aan de veiligheid. De pop-up waterglijbaan voldoet aan strenge veiligheidseisen en ter plaatse is een EHBO-team aanwezig. Deelname geschiedt op eigen risico; de attractie is niet geschikt voor mensen met fysieke klachten, zwangere vrouwen en kinderen onder de 10 jaar oud.

morgins-zwitserland

Van Nijmegen naar Morgins

‘Splash Your Mountain Morgins’ is een vervolg op de succesformule ‘Splash Nijmegen’, het evenement dat in 2016 georganiseerd is door het jonge Nederlandse bedrijf Splash Waterslides B.V. Voor de totstandkoming van de nieuwe bergeditie heeft de Nijmeegse organisatie haar krachten gebundeld met het lokale evenementenbureau Morgins Young Events.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.