Rock the Opera

Riehle werkt sinds 2001 aan authentieke en krachtige rockorkestraties. Het middelpunt van zijn werk is dat hij het orkest niet beschouwt als een luttele versiering op de achtergrond, maar het naar de voorgrond brengt door een echte samenwerking te creëren met rock instrumenten, en zo een spectaculair geluid en energie verwezenlijkt.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de modernste geluidstechnieken en zeer complexe orkestraties.

Samen met het Praags Filharmonisch Orkest bracht Riehle deze show reeds in de Weense Staatsopera (2015-2016) en in meer dan 50 andere prestigieuze concertzalen in heel Europa. Voor vele shows werkte hij ook samen met leadzanger van Deep Purple, Ian Gillan, en andere grote rocksterren zoals Alannah Myles en Steve Harley.

 

Lees ook dit artikel: Praag groenste stad ter wereld

 

Voor de zomertournee in Nederland, zocht Riehle niet enkel de meest prachtige locaties, maar ook de beste rockzangers komende uit verschillende landen: Leanne Jarvis uit Londen, Marketa Poulickova uit Praag en de Nederlandse Melissa Janssen, bekend uit The Voice of Holland.

 

 

De hoogtepunten van de show zijn:

Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond en songs uit The Wall

U2 – One, Where The Streets Have No Name

Led Zeppelin – Stairway To Heaven, Kashmir

Queen – The Show Must Go On, Who Wants To Live For Ever

en nog vele andere klassiekers…

Dit alles wordt mede gebracht door Frantisek Höning (drum – speelde met Frank Zappa), Rony Janecek (gitaar) en Richard Scheufler (bas).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.