70 kinderen uit Frankrijk met Thalys naar vakantieouders in Nederland

Vanaf Gare du Nord (Parijs) vertrokken op 18 juli 70 kinderen naar hun ‘vakantieouders’ in Nederland. In Frankrijk gaat een op de drie kinderen niet met vakantie. Zij komen uit gezinnen met sociale en/of financiële problemen. Europa Kinderhulp zet zich in om in Nederland gastgezinnen te vinden waar kinderen alsnog een fijne vakantie kunnen beleven. Secours Populaire, de organisatie die zich bekommert om het lot van de kinderen, krijgt net als vorig jaar steun van Thalys. Met een speciale ‘vakantietrein’ brengt zij de kinderen naar Nederland.

Griet Lissens, Julien Laupêtre en de kinderen in Parijs voor vertrek.

Aan boord van Thalys kijken zeventig kinderen uit naar een ontmoeting met hun Nederlandse vakantiefamilies. Daar blijven ze twee weken. Het is de tweede keer op rij dat kinderen in de rode trein stappen voor een reis naar Nederland, die Parijs met Rotterdam verbindt in amper 2.37 u. Twee clowns vergezelden de kinderen op weg naar Nederland.

 

 

2 weken plezier

Van 17 juli tot 2 augustus kunnen kinderen genieten van vakantie en nieuwe mensen ontmoeten. Veel kinderen hebben tijdens voorgaande reizen een speciale band opgebouwd met families. “Deze zomer ondersteunen we wederom enthousiast de actie van Europa Kinderhulp en Secours Populaire. We kunnen kinderen, die vaak nog nooit de trein hebben genomen, laten ontsnappen uit hun dagelijks leven en een ander land en cultuur laten ontdekken. Zij kunnen tijdens de reis en op hun vakantieadres ontspannen met andere kinderen, vrijwilligers en Nederlandse gastgezinnen”, zegt Agnès Ogier, CEO van Thalys.

 

 

Kinderhulp stimuleert kinderreizen

Conny van de Velde, Algemeen Coördinator voor de kinderreis van Secours Populaire: “Alle vrijwilligers van Europa Kinderhulp verwelkomen de nieuwe en warme samenwerking met Thalys. Kinderen die normaal gesproken niet kunnen genieten van vakantie brengen nu twee ontspannen weken door met families in Nederland. Dat is fantastisch.” Omdat vakanties geen luxe, zijn, maar wel een recht, stimuleert Kinderhulp het hele jaar door kinderreizen. Kinderen ontsnappen uit hun dagelijks bestaan, doen nieuwe ervaringen op en komen met nieuwe herinneringen naar huis.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.