Kampeervakantie in Ierland combineert cultuur met natuur

Een kampeervakantie in Ierland betekent ultieme vrijheid. Neem je tijd, geniet van de natuur en ervaar het echte Ierland. Over het hele eiland liggen prachtige campings verspreid, bijvoorbeeld op ongerepte locaties langs de westkust, in de valleien van het binnenland of in de fabelachtige landschappen van Noord-Ierland.

Overnacht aan het water

Camping Eagle Point is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de regio’s West Cork en South Kerry. Op deze camping geniet je naast topvoorzieningen zoals modern sanitair en gratis WiFi, van ultieme rust aan het water. De meeste caravanplaatsen bij Eagle Point hebben uitzicht op de idyllische baai. Ook de tentplaatsen zijn uitgestrekt over het schiereiland en liggen direct aan de waterkant.

 

 

Camping voor actievelingen

Bij camping Westport House ben je aan het juiste adres voor een actieve vakantie. De camping beschikt over basisvoorzieningen, maar onderscheidt zich door de vele mogelijkheden aan activiteiten. Tennis, tafeltennis, pitch n’ putt en vissen zijn gratis voor alle campinggasten. Tegen betaling kun je lasergamen, SUP-en en ziplinen in het Adventure Activity Centre. In de omgeving zijn ook blauwe vlag stranden te vinden en mogelijkheden voor diepzeevissen en ponyrijden.

Dichtbij de Skelligs

Een goede locatie is een belangrijk criteria in de zoektocht naar de ideale camping. Camping Mannix Point is gelegen aan de kust dichtbij Cahirciveen en omringd door de bergen van het Iveragh-schiereiland. Dit resulteert in adembenemende uitzichten. De camping ligt dichtbij de must-visit Skellig Ring route. Deze ruige kustroute is bekroond door Lonely Planet tot ‘Best in Travel 2017’.

De meest ‘groene’ camping

Bij camping Rushin House Country Park in Noord-Ierland staat milieuvriendelijkheid en duurzaamheid centraal. Zelfs het meubilair op de camping is gemaakt van gerecycled plastic. Gelegen aan de oevers van Lough MacNeun geniet je hier van de rust en het platteland in de omgeving.

Midden in de natuur

In natuurpark Glen of Aherlow, gelegen aan de grens van Tipperary Limerick en omringd door het Galtee-gebergte, kan je mooie wandelingen maken. De 4-sterren camping bevindt zich net naast het natuurpark en is hierdoor de perfecte start voor korte of lange hikes.

 

 

Adrenalinejunkies vermaken zich in het naastgelegen Ballyhoura waar zij meer dan 98 km aan mountainbike trails vinden.

Kamperen a la 21ste eeuw

Bij camping Nagle’s Doolin in Doolin ervaar je het nieuwe kamperen. De camping ligt direct aan de Atlantische Oceaan, tussen de kliffen van Moher en de Burren. Hier kan je ook zonder caravan of camper overnachten in unieke Glamping Pods. Deze weerbestendige accommodaties bieden luxe en comfort op het platteland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.