Algarve ‘broedplaats’ voor vogelaars

Terwijl in Nederland de mussen van het dak vallen, kijken vogelspotters uit naar alweer het 9e ‘Birdwatching Festival’ in Sagres. Tijdens het populaire festival staat deze plaats, gelegen in de Portugese Algarve, vier dagen lang in het teken van vogelspotten. Uit heel Europa verzamelen vogelaars en natuurliefhebbers zich om een glimp op te vangen van de meest bijzondere vogels en te genieten van de Algarviaanse natuur. Vogelaar of geen vogelaar, Sagres is van 4 t/m 7 oktober dé plek om de Algarve op haar mooist te zien.

Niet alleen wij mensen maken ons vanaf oktober klaar voor de winter. Het najaar is namelijk ook voor de trekvogels de tijd om zich klaar te maken voor hun tocht naar Afrika, zodat zij daar kunnen overwinteren. Tijdens het vertrek van deze bijzondere beestjes ziet de lucht van de Zuid-Portugese regio zwart van de vogels; een unieke kans voor de Algarve om het ‘Birdwatching Festival’ te vieren en dit bijzondere spektakel te delen met vogelliefhebbers.

 

 

Hoogvliegers en diepzwemmers

Ondanks dat de naam van het festival anders doet vermoeden draait het tijdens het ‘Birdwatching Festival’ niet alleen om vogels. Uiteraard kunnen vogelaars tijdens verschillende excursies op het land en vanaf de zee de meest bijzondere vogelsoorten spotten, maar ook dolfijnen en andere diersoorten maken deel uit van de Algarviaanse fauna. Daarnaast worden er voor jong en oud activiteiten georganiseerd waar archeologie, geologie, geschiedenis en biodiversiteit centraal staan. Kortom, alle natuurliefhebbers komen tijdens dit jaarlijks terugkerende festival aan hun trekken.

 

 

Sagres centrum voor vogel én spotter

Tijdens een kennismaking met het spectaculaire landschap van Sagres wordt al vrij snel duidelijk waarom dit zo’n geliefde spot is voor vogels én vogelaars. De grote diversiteit aan leefgebieden met honderden soorten flora en fauna maken Sagres een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Extra redenen om Sagres aan de ‘bucket list’ toe te voegen is het grote aantal bijzondere plantensoorten, de mogelijkheid om walvissen te spotten en de verschillende vogelsoorten die hier leven. Je vindt hier namelijk niet alleen roofvogels, maar ook zang- en zeevogels (o.a. genten en stormvogels).

Havikarend vogel van het jaar 2018

Dit jaar wordt de bedreigde havikarend extra in de spotlight gezet. Deze roofvogel zien we minder en minder sinds de tachtiger jaren, hoewel de populatie in de Algarve sinds een paar jaar lijkt te groeien.

Inschrijven?

Vogelaars en natuurliefhebbers kunnen zich vanaf 1 augustus inschrijven via de festivalwebsite. Let op, want voor bepaalde populaire activiteiten en tours is het deelnemersaantal beperkt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Het volledige programma van het festival is te vinden op de website of op de Facebookpagina van het Birdwatching Festival.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.