Algarve opnieuw genomineerd voor beste strandbestemming Europa

De World Travel Awards heeft alle genomineerden bekendgemaakt in de categorie ‘Europe’s Leading Beach Destination.’ De Algarve in Portugal is wederom één van de genomineerde partijen, en wij snappen wel waarom! Al vijf keer eerder won de Algarve deze prestigieuze prijs, waaronder de afgelopen drie jaar op rij. Er kunnen vanaf deze week stemmen uitgebracht worden.

Concurrentie

De Algarve neemt het in 2018 op tegen andere mediterrane bestemmingen in Frankrijk (Cannes), Spanje, Italië, Griekenland (Peloponnesos) en Turkije (Ölüdeniz). Opvallend is het grote aantal eilanden in de race, zoals Mallorca, Corfu en Sardinië. De Algarve blijft als strandbestemming uniek dankzij de grote variatie aan beeldschone stranden. Doordat de Algarve aan de Atlantische kust ligt, zijn er eindeloze mogelijkheden wat betreft watersport. De Algarviaanse stranden staan onder andere bekend om de adembenemende grotten zoals de Benagil Cave, wat wordt gezien als een stukje kunst uit de natuur.

 

 

Jubileumjaar

Dit jaar is de 25ste verjaardag van de World Travel Awards. Dit jubileumjaar onderstreept dat zij al 25 jaar lang een standaard zetten voor de reisindustrie op een wereldwijd niveau. De World Travel Awards worden gezien als de meest gerenommeerde en prestigieuze prijzen in de toeristische sector. Dit zijn de Oscars van de reiswereld. Jaarlijks zijn er verschillende evenementen waarin prijscategorieën kenbaar worden gemaakt. Deze categorieën zijn gemaakt op alle niveaus, van landelijk tot wereldwijd. Op 30 juni zal het gala-evenement in Europa (Athene) plaatsvinden, waarna we weten welke bestemming de award heeft gewonnen.

 

 

Stem nu!

Wil jij graag een stem uitbrengen op jouw favoriete strandbestemming? Surf dan naar de website van de World Travel Awards en wie weet wordt ‘jouw’ strandspot verkozen tot dé strandbestemming van 2018. Stemmen kan tot 20 mei.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.