Het nieuwe Atatürk Cultureel Centrum en Istanbul Opera House openen in voorjaar 2019

In 2019 opent het nieuwe theater- en operagebouw Atatürk Cultureel Centrum (AKM) in Istanbul haar deuren. Dit nieuwe multifunctionele kunst- en cultuurcentrum aan het Taksimplein vervangt het oude theater op dezelfde locatie. Hoewel het Istanbul Opera House met 2.500 zitplaatsen de kern van het gebouw is, gaat het complex onderdak bieden aan diverse theater- en concertzalen met een totale capaciteit van ruim 3.373 personen. Daarnaast komen er een bioscoop, kunstgalerijen, repetitieruimten, geluidsstudio, solistenkamers, kantoren, cafés, restaurants en tentoonstellingszalen.

Het nieuwe Atatürk Cultuur Centrum is ontworpen door architect Murat Tabanlioglu, de zoon van architect Hayati Tabanlioglu die het vorige operahuis vormgaf. Hij zal voortbouwen op het ontwerp van zijn vader uit 1960 en wil de oorspronkelijk, zo kenmerkende façade behouden, maar voert tegelijkertijd tal van hedendaagse vernieuwingen door op het vlak van architectuur, gebouwtechniek en theatertechnologie.

 

 

De renovatie betekent een esthetische vernieuwing van het stadscentrum en het operatheater. Het complex is een weerspiegeling van de mix van Istanbuls Oosterse en Westerse culturen. Het huidige gebouw wordt getransformeerd tot een groots centrum met een binnen oppervlakte van 103.000 m². Op het dak van het hoofdgebouw wordt een restaurant gerealiseerd met uitzicht over de Bosporus.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.