Op vakantie naar Turkije: Reisadvies Turkije tijdens de noodtoestand 2018

Ben je van plan in 2018 naar Turkije te reizen? Ga dan goed voorbereid op reis. Allereerst heb je een visum voor Turkije nodig. Alles over het aanvragen van een visum Turkije lees je in dit artikel. Daarnaast is het raadzaam het actuele reisadvies te raadplegen in verband met de noodtoestand die in Turkije is uitgeroepen. Als je op de hoogte bent van de do’s en don’ts tijdens je verblijf in Turkije kun je genieten van een onbezorgde vakantie.

Visum Turkije aanvragen

De eerste stap in de voorbereiding van je reis naar Turkije is het aanvragen van je visum voor Turkije. Turkije kent een visumplicht. Dat betekent dat iedereen die het land in wil reizen een visum nodig heeft. Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit geldt dat ze een zogenaamd e-visum voor Turkije aan kunnen vragen. Dit visum Turkije is makkelijk en snel online aan te vragen. Het visum ontvang je per e-mail en neem je uitgeprint of gedownload op een smartphone of tablet mee op reis.

 

Lees ook dit artikel: Een trektocht door Anatolie

 

De noodtoestand in Turkije

In Turkije geldt sinds 21 juli 2016 de noodtoestand. Op dit moment is deze nog steeds van kracht. De onrust in Turkije heeft te maken met de verkiezingen en met de opgelaaide strijd tegen de PKK en ISIS.

 

 

Voor je op reis gaat naar Turkije is het verstandig je in te lezen over de huidige toestand in Turkije. Op deze pagina met reisadvies voor Turkije vindt u informatie over reizen naar Turkije in 2018. Daarnaast kan je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Als toerist merk je vaak niet veel van de politieke onrust in Turkije. Het is wel raadzaam de volgende adviezen ter harte te nemen:

  • Blijf in heel Turkije alert.
  • Vermijd demonstraties, samenscholingen en drukke plaatsen.
  • Reis niet naar Zuidoost Turkije, inclusief de grensgebieden met Syrië en Irak.
  • Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de (lokale) media.
  • Zorg dat je altijd een geldig legitimatiebewijs bij je hebt.
  • Laat je gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse zaken.

Op reis naar Turkije

Heb je de nodige voorbereidingen getroffen en je visum Turkije aangevraagd? Dan kan je vakantie beginnen. Geniet ervan!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.