De Young Rembrandt Studio is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route

Young Rembrandt Studio, dat is de naam van de locatie aan de Langebrug 89 in Leiden die eind april haar deuren opent. Het 17e eeuwse huis, waar Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) leerde schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh is omgetoverd tot een unieke stop op de Leidse Rembrandt route waar bezoekers een inkijkje krijgen in het leven van de jonge Rembrandt.

Terug in de tijd

In de Young Rembrandt Studio wordt de bezoeker meegenomen in een geweldige 7 minuten durende ‘video projectie’. Maak kennis met de jonge Rembrandt en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven, zijn unieke talent en de toegepaste kunst van het maken en mengen van verf uit exotische mineralen. De beleving geeft een mooie terugblik op de eerste 25 jaar van het leven van wereldwijd de beroemdste meesterschilder van de Gouden Eeuw.

 

 

Exploitatie VVV

De exploitatie van de Young Rembrandt Studio is in handen van VVV Leiden. Naast de ‘video mapping experience’ bevindt zich er ook een souvenirshop met hoogwaardige Rembrandt producten en wordt er informatie over de stad verstrekt. Het assortiment is in nauw overleg met het Rembrandthuis Amsterdam tot stand gekomen. “Met de toevoeging van deze Young Rembrandt Studio op de reeds bestaande Rembrandt route, willen we meer mensen de Leidse binnenstad in trekken”, zo zegt Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing.

 

 

“Na het bezoek aan deze strategische plek, in het hart van de historische binnenstad en op een steenworp afstand van de Latijnse School waar Rembrandt naar school ging, worden bezoekers ook verleid om de omliggende gebieden zoals het Pieterskwartier en de Breestraat met hun unieke aanbod te ontdekken”, aldus Hans Gennotte namens het Centrummanagement. Niet alleen in het Rembrandt & De Gouden Eeuw jaar in 2019, maar ook in de jaren erna.

Gezamenlijk initiatief

Het pandje aan de Langebrug werd twee jaar geleden al door Centrummanagement Leiden en Leiden Marketing gehuurd met de intentie om hier een deel van het Rembrandt verhaal te vertellen. Voor Leiden Marketing een versterking op de associatie van Leiden met de jonge Rembrandt en voor Centrummanagement Leiden de kans om ondernemers te laten profiteren van extra bezoekersactitviteit.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.