Peru viert 28 juli onafhankelijkheid

Het laatste weekend van juli is het feest in Peru, want op 28 juli is het alweer 197 jaar geleden dat de Peruanen zich losmaakten van het Spaanse rijk (1821). Op vrijdagavond beginnen de feestjes al door het hele land. Overal wordt de Peruaanse vlag gehesen. De rest van het weekend staat in het teken van muziek, dans, theater, traditie en een hele grote dosis blijdschap en feestvieren. Hier kan de Nederlandse Bevrijdingsdag nog een puntje aan zuigen.

Pracht en Praal in Lima

In het zogenaamde Parque de la Reserva in de hoofdstad Lima wordt vrijdag om middernacht het vuurwerk aangestoken. Gecombineerd met een 3D-lichtshow bij de bekende ‘Fantasie Fontein’ is dit wel een hele spectaculaire manier om het feest te beginnen.

 

 

De ochtend van 28 juli begint met een ceremonie van 21 kanonschoten, ter ere van de bevrijder José de San Martín, een van de grootste onafhankelijkheidsstrijders van Zuid-Amerika, die in 1821 Peru onafhankelijk verklaarde. Ook in de kathedraal van Lima vindt een officiële ceremonie plaats. Zondag de 29e wordt het feestweekend afgesloten met een militaire parade.

 

 

Feest door het hele land

Niet in Lima? Niet getreurd! Het hele land staat gedurende dit weekend vol met eettentjes en bijpassende muziek. Ook de zuidelijke stad Arequipa haalt alles uit de kast om onafhankelijkheid te vieren. Deze tweede stad van Peru was officieel hoofdstad van het land in 1883 en viert dit dan ook met trots.

Maar niet alleen in de grote steden is het feest te vinden, ook op het platteland worden de Fiestas Patrias op hun eigen manier gevierd; je zult geen Peruaan zien werken dit weekend. Zoek het platteland van Peru op als je wilt deelnemen aan de tradities van het land.

Sta je het weekend van 28-29 juli gewoon in Nederland te barbecueën of te dansen op een festival, hef dan even het glas op Peru! Salud!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.