KLM realiseert een record groei van 1 miljoen passagiers

KLM realiseerde in juni 3,6% meer passagier vervoer bij een stijging van 2,2% van het aantal beschikbare stoel kilometers. Dit resulteerde in de maand juni tot een toename van de bezettingsgraad naar een recordhoogte van 90,5%.

Als we kijken naar het eerste half jaar van 2018 zien we het vervoer in Revenue Passenger Kilometers (RPK) groeien met 5,4% bij een capaciteitstoename van 4,2% versus een jaar geleden. Dit leidt over het eerste half jaar tot een groei in de bezettingsgraad van 1%. Over het eerste half jaar vervoerde KLM 16,6 miljoen passagiers versus 15,6 miljoen in 2017.

 

 

KLM Cargo zorgde bij een praktisch gelijkblijvend vervoer over de eerste helft van 2018 en een capaciteitsdaling van 1,9% voor een stijging van de bezettingsgraad met 1,2 procent punt naar 66,3%.

 

 

Transavia heeft over het eerste half jaar een stijging in de loadfactor laten zien van 2,9%. Dit werd gerealiseerd door 3,3% hoger vervoer bij een licht dalende capaciteit.

“De vervoercijfers laten zien dat het harde werken zijn vruchten heeft afgeworpen. Over het eerste halfjaar van 2018 werd een record groei van bijna 1 miljoen passagiers gerealiseerd vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De vergelijking op basis van de eerste helft van 2018 met die van vier jaar geleden in 2014, laat een toename zien van 3,3 miljoen passagiers. Een indrukwekkend verschil en een prestatie waar we als KLM trots op mogen zijn.
” Pieter Elbers – KLM president-directeur

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.