Vanaf een Siblu camping in Frankrijk in een mum van tijd in een achtbaan

Ouders kijken bij het boeken van een camping natuurlijk of er een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen wordt aangeboden. Vinden pa en ma het prima om dagenlang voor de stacaravan een boek te lezen, kinderen willen de hele dag ravotten en vermaakt worden.

De 17 Siblu Villages campings in Frankrijk bieden in de vakantiemaanden een zeer uitgebreid animatieprogramma op de camping en bijkomend voordeel: veel campings van deze keten bevinden zich in de buurt van een pretpark. ‘Onze buitenlandse gasten denken vaak alleen maar aan Disneyland Parijs en Walibi, maar Frankrijk grossiert in pretparken. In de omgeving van onze campings liggen al meer dan 20 pretparken’, stelt Siblu directeur Mikael Quilfen. Een overzicht van Siblu campings nabij pretparken vindt men op www.siblu.nl.

’s Werelds beste themapark Le Puy du Fou

Het is verschillende keren uitgeroepen tot het beste park van de wereld, maar toch zullen veel Nederlanders er niet eerder van gehoord hebben. Vergeet achtbanen en wildwaterbanen, dit park biedt vooral historische spektakelvoorstellingen met onder meer Vikingen en Noormannen en roofvogels en de lichtshow De Vuurorgels. Topattractie is de openluchtshow Cinéscénie met 2000 acteurs. Het park ging op 8 april open.

 

 

De campings Le Bois Masson en Le Bois Dormant in de regio Vendée tussen Nantes en Rochelle liggen op een uur rijden van het park in Les Epesses. Parkeren is gratis.
www.puydufou.com

 

 

Festyland pretpark in Normandië

Dit attractiepark is op de Noormannen geïnspireerd en biedt zo’n 25 attracties voor de kleintjes en ouderen, waaronder het spectaculaire Erectic waarbij je hangend aan een slinger ronddraait. Nieuw is de opening van het themagebied Vikings en de Troll-Roll. Het park dat 7 april opent ligt in Bretteville-sur-Odin, niet ver van de Siblu camping Le Domaine de Litteau.
www.festyland.com

Lunapark La Palmyre in Mathes

Liefhebbers van een kermissfeer komen hier zonder meer aan hun trekken – botsauto’s, reuzenglijbanen, draaimolens, schiettenten, lachspiegels maar ook adrenaline-verhogende attracties. Lunapark ligt in Les Mathes op 1,6km van Siblu camping Les Charmettes en 9km van La Pignade. Het park is iedere avond vanaf 20.00 uur geopend van 30 juni tot 1 september.
www.lunapark-lapalmyre.com

Boomklimpark

Klimmen en klauteren door boomtoppen staat centraal in het Bonobo Parc in Quimper in Bretagne. Er zijn zes verschillende parcours uitgezet voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Siblu camping Domaine de Kerlann ligt op 30 minuten rijden van dit doe-park. Trakteer uw kinderen op dit dagtochtje en zij slapen ’s avonds als een roos.
www.bonoboparc.com

Disneyland Parijs

Het is twee uur rijden van Siblu vakantiepark Le Domaine de Dugny in de Loire-Vallei maar dan ben je wel bij de moeder aller attractieparken – Disneyland Parijs.
www.disneylandparis.nl

Futuristisch themapark

De naam zegt het al: Futuroscope is een futuristisch park. Het is geen attractiepark in de gangbare zin van het woord maar een modern, open park gebouwd als een stad van de toekomst vol bioscopen en filmbelevenissen, een walhalla voor iedereen houdt van techniek, film en sensatie. Het ligt tien kilometer ten noorden van de stad Poitiers op ongeveer op een uur en 30 minuten rijden van het Siblu vakantiepark le Domaine de Soulac.
www.futuroscope.com

Parc Mini-Chateaux: Madurodam voor kastelen

Een soort Madurodam maar dan alleen voor kastelen uit de Loire, dat is attractiepark Parc Mini-Chateaux in Amboise. Op een schaal van 1/25 vindt men meer dan 40 maquettes van kastelen uit de Loirestreek. De kleintjes kunnen in een Bugatti rondrijden. Het ligt op een half uur rijden van Siblu camping Le Domaine de Dugny en als gast van Siblu krijgt men korting op entreekaartje.
www.parcminichateaux.com

Walibi Rhône-Alpes

Een pretpark voor volwassen en kinderen met achtbanen, een loopingbaan, waterattracties, een wildwaterbaan, een vrijevaltoren en een groot waterpark Aqualibi. Geopend tot 4 november. Het dichtstbijzijnde Siblu vakantiepark is Le Rives de Condrieu.
www.walibi.fr/en

Waterpretpark Aqualand

Aqualand Cap D’Agde is een waterpretpark voor jong en oud ten oosten van Béziers in Languedoc. Met namen als de Black Hole, Colorado, Niagara, de Wave, Boomerang en Tornado komen waterratten hier volop aan hun trekken. Voor de allerkleinsten is er aan apart zwemgedeelte. Geopend van 16 juni tot 9 september. Siblu vakantieparken les Sables du Midi en La Carabasse liggen op slechts 3 kilometer afstand.
www.aqualand.fr

Over Siblu

De keten telt momenteel 17 4-sterren campings op A locaties in Frankrijk. De campings liggen veelal nabij het strand waaronder in Bretagne, Vendée, Loire-Atlantique, Charente-Martime en Aquitaine. Tevens heeft de keten vier campings langs de Franse zuidkust: drie in Languedoc-Roussilon en een in de Côte d’Azur. In het binnenland behoort camping Domaine de Dugny in de Loirevallei en Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes tot de groep.

Alle parken zijn eigendom van Siblu zelf. Op de campings zijn geen staanplaatsen beschikbaar, alleen stacaravans. Naast het verhuren van stacaravans is Siblu ook verantwoordelijk voor de verkoop van stacaravans aan particulieren. Deze komen dan tijdens het vakantieseizoen ook beschikbaar voor de verhuur. Met bijna 40 jaar ervaring en een omzet meer dan 100 miljoen euro, is Siblu marktleider in de verkoop van stacaravans. Het hoofdkantoor zetelt in Pessac.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.