De ultieme vakantieplaylist voor onderweg of aan het zwembad

Bijna 350 mensen hebben deelgenomen aan het Favoriete Vakantiedeuntjes Onderzoek dat Neckermann Reizen heeft gehouden via Facebook en een nieuwsbrief. Mensen konden daarin aangeven welke 3 nummers behoren tot hun favoriete zomerhits en waar zij een mooie herinnering aan hebben overgehouden.

De herinneringen zijn vaak romantisch of laat mensen juist terugdenken aan een leuke feestvakantie. Familievakanties en actieve vakanties roepen vaak ook goede herinneringen op. Zo lezen we herinneringen van mensen die met hun familie op vakantie gingen en uiteindelijk ontzettend hebben genoten van een heuse feestvakantie met andere gezellige vakantiegangers, waarbij zelfs tatoeages op de voet als tastbare herinnering zijn gezet. Op het nummer ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis werd vanaf alle balkons van het hotel ingezet tot en met passanten op straat waarna het al snel erg gezellig werd. Er is met obers gedanst met flessen op het hoofd op het nummer ‘Despacito’, marshmallows werden gezamenlijk geroosterd op ‘I’m yours’ en vliegangst werd overwonnen op het nummer ‘Summer Jam’ waarna zij eindelijk zelf konden ervaren hoe leuk Turkije is.

 

 

De absolute nummer 1 van deze top 50 is de zomerhit van vorig jaar ‘Despacito’. Dit nummer roept bij veel mensen vooral romantische en vrolijke herinneringen op. Despacito brak vorig jaar een flink aantal records; zo is het de meest bekeken video ooit en heeft de video maar 203 dagen nodig gehad om de meest gelikete video ooit te worden. De totale lijst met favoriete vakantiedeuntjes is te vinden in Spotify zodat iedereen deze zomer dé top 50 ultieme zomerhits kan luisteren tijdens de vakantie.

 

 

Kortom vakantie en muziek zijn een prima combinatie die samen zorgen voor mooie herinneringen en hebben vaak een belangrijke emotionele lading voor Nederlanders. Vooral quality time met familie werd veel genoemd als erg belangrijk en daar koppelen mensen graag muziekherinneringen aan.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.