Kröller-Müller Museum viert tachtigjarig bestaan met lancering online Tijdlijn

Vandaag, 13 juli 2018 is het precies tachtig jaar geleden dat het Kröller-Müller Museum zijn deuren opende voor publiek. Helene Kröller-Müller zag in 1938 haar droom verwezenlijkt in de opening van het destijds geheten Rijksmuseum Kröller-Müller. Het museum viert dit met de lancering van een online Tijdlijn, vol bijzondere verhalen die niet eerder naar buiten zijn gebracht.

Storytelling

In de Tijdlijn wordt door middel van ‘storytelling’ het verhaal achter de kunstwerken verteld vanuit het perspectief van de directeuren van het Kröller-Müller Museum. Hiervoor is gebruik gemaakt van brieven en foto’s uit de archieven. Het rijk geïllustreerde resultaat geeft inzicht in de visie van Helene Kröller-Müller en haar opvolgers en motiveert hun keuzes voor de kunstenaars en architecten met wie zij hebben samengewerkt. Op 13 juli lanceert het museum de geschiedenis van haar stichter Helene Kröller-Müller, het museum tijdens de Tweede Wereldoorlog en de periode van directeur Bram Hammacher (1947-1963), grondlegger van de beeldentuin. De Tijdlijn wordt gedurende het jubileumjaar gevuld met verhalen. Ontdek de Tijdlijn op: www.krollermuller.nl/tijdlijn.

 

 

Voor kunst – én natuurliefhebbers

Het museum met bijbehorende beeldentuin is gelegen in het midden van het gevarieerde natuurlandschap van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een bezoek aan het museum is goed te combineren met een fietstocht door heide-, bos- en zandlandschappen, op een van de witte fietsen die gratis beschikbaar zijn. Een unieke ervaring voor kunstliefhebbers, maar ook voor gezinnen en natuurliefhebbers.

Actuele tentoonstellingen

Met de huidige tentoonstelling Odilon Redon. La littérature et la musique stap je in de wereld van Odilon Redon. Een veelzijdig kunstenaar: pastellist, tekenaar, schilder en lithograaf. De tentoonstelling is te zien tot en met 9 september 2018.

 

 

Vanaf 30 september 2018 is Als kunst je lief is te zien. Hierin worden ruim tachtig werken afkomstig van veertig musea bijeengebracht die mede met steun van de Vereniging Rembrandt zijn verworven. De tentoonstelling toont de volle breedte van de aankopen: schilderijen, tekeningen, foto’s, sculpturen en meer.

Meer informatie op www.krollermuller.nl

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.