Schapenscheerdersfestival & Wolfeest Balloo

Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in Balloo is een groots evenement. Terwijl op zaterdag 14 en zondag 15 juli de schapen worden geschoren is er heel veel te beleven voor jong en oud. Het Wolfeest is een grote fair met meer dan 70 stands met bijzondere en ambachtelijke producten. Lekkernijen, robuuste broodplanken, originele lampen, hamamdoeken, handgemaakte tassen, stoere laarzen, regenmutsjes, hoeden, een uitgebreide sortering tuinplanten, het is te veel om op te noemen.

Maar de nadruk ligt op wol. Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest kan iedereen de bijzondere kwaliteiten en veelzijdigheid van de wol van de Herders van Balloo ontdekken. In het Wolatelier bij de schaapskooi hebben een aantal spinsters, breisters, weefsters en viltsters een prachtige wolcollectie opgebouwd. Trendy woonkussens en plaids, ragfijne gebreide shawls, schattige eierwarmers. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden.

 

 

Schapenscheerder Ype van der Woude geeft beide dagen een workshop schapen scheren. Beatrice Waanders van The Soft World geeft een workshop ruwe vacht vilten en verder kun je wol verven met natuurlijke stoffen, spinnen en macrameeën. In het Wolatelier is het oude weefgetouw uit 1850 in werking te zien.

 

 

Voor kinderen

Voor de jeugd is het schapen scheren sowieso altijd een bezienswaardigheid. Maar er zijn ook heel veel creatieve activiteiten zoals een zeepje inpakken in een jasje van vilt, vlechten met wilgenteen, armbandjes maken, pottenbakken op een draaischijf.

Het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest op zaterdag 14 en zondag 15 juli in Balloo, Crabbeweg 2 (bij Rolde) is beide dagen van 10.30 tot 17.00 uur. De entree is 5 EUR en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.