Steeds meer buitenlanders bezoeken Drenthe

De bezetting van de accommodaties in Drenthe is goed tot zeer goed te noemen in de meivakantie. Veel accommodaties constateren een toename in het aantal Duitse en Vlaamse gasten.

Hotel de Oringer Marke in Odoorn heeft een bezetting van 98% in de meivakantie. Klaasjan Niezing ziet in vergelijking met vorig jaar een toename bij de Duitse gasten. ‘We hebben leuke fiets- en wandelacties uitgezet en deze zijn veel geboekt inclusief kaartjes voor het hunebedcentrum en museumdorp Orvelte. Ook is een verblijf in combinatie met een bezoek aan WILDLANDS in trek’.

 

 

Hof van Saksen in Rolde en vakantiepark Westerbergen in Echten zitten in de meivakantie helemaal vol met voornamelijk Nederlandse gasten. ‘We zien een toename in de Duitse en Belgische gasten maar die komen vooral in de paasvakantie en de herfstvakantie’, aldus Martijn Meppelink van de Westerbergen.

 

 

Ook de verwachtingen voor de campings zijn goed. ‘We hebben nog wel een goede weersvoorspelling nodig voor het Hemelvaart weekend’ geeft Hilly Nijstad van camping de Wiltzangh in Ruinen toe. ‘We hebben al redelijk wat reserveringen maar hopen nog op een aantal last-minute boekingen’. Dit geldt ook voor ‘d Olde Kamp recreatie. ‘Onze bezetting is heel goed zegt Elly van Zanten, ‘de huisjes zijn allemaal vol en we hebben voor de camping veel reserveringen. Als het weer goed is zitten we vol’.

Op vakantiepark Drouwenerzand zijn de luxere accommodaties op de Glamping allemaal bezet maar hier ook nog een aantal vakantiehuizen en campingplaatsen beschikbaar.

Ook de dagattracties verwachten weer veel bezoek de komende dagen. ‘We schatten de bezoekersaantallen hetzelfde als vorig jaar maar zien veel meer Duitsers en Vlamingen een bezoek aan het Hunebedcentrum brengen. Ook zien we steeds meer mensen in familieverband uit verweglanden (Turkije, India, Afrikaanse landen enz.) Vooral dit laatste is nieuw voor ons zegt Harrie Wolters, adjunct directeur.

De komende weken zijn er ook mooie activiteiten en evenementen in Drenthe. Natuurorganisaties, musea en attracties passen hun programma’s aan en organiseren vooral veel gezinsactiviteiten. Een overzicht van de activiteiten is online te vinden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.