Survivallen in de Zweedse wildernis

Wat zou je doen als je zou verdwalen in de uitgestrekte Zweedse bossen ver weg van de bewoonde wereld, waar geen wifi of telefoonbereik is? Dát kun je nu zelf leren.

zweden-vlotsafari

Bij Little Rock Lake bieden ze survival cursussen om te kunnen overleven in de natuur. Samen met een gids spendeer je een dag én nacht in de bossen van Småland waar je onder meer leert vuur te maken, een schuilplaats te bouwen voor de nacht en voedsel te vinden. En natuurlijk slaap je ‘s nachts onder de sterren met de elanden, vossen en steenarenden als je directe gezelschap. Little Rock Lake is een outdoor avonturenpark in Zuid-Zweden, vooral bekend vanwege de langste zipline van Europa.

 

 

Eilandhoppen langs de Zweedse westkust

De Bohuslän kust in West-Zweden kronkelt zo’n 280 kilometer van Göteborg tot aan de Noorse grens en onderweg struikel je bijna letterlijk over de duizenden eilanden. Prima idee om dit oogverblindende gebied eens nader te bekijken, en dat kan te voet, op de fiets, met de auto en natuurlijk: met de boot of kano! Ga eilandhoppen in Bohuslän!

 

 

Kitesurf plek nummer 1: Öland

Het eiland Öland ligt voor de oostkust van Småland en is bekend als populair vakantie-eiland. Maar voor kitesurfers is dit eiland the real deal. Goede wind, ondiepe wateren en een eindeloze kustlijn. Dé perfecte ingrediënten voor wat actie. Öland heeft het allemaal! Niet zo gek dat er van heinde en verre kitesurfers naar dit eiland komen.

Wodka proeven in Skåne

Het nieuwe seizoen van het Absolut Vodka Visitor Centre opent in Åhus in Skåne, Zuid-Zweden. En dat betekent de ultieme kans om uitgebreid te komen proeven. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de fabriek en distilleerderij die dateert uit 1906. Daarnaast kun je genieten van proeverijen of van een uitgebreid meergangen diner in het naastgelegen restaurant. Ontdek de betekenis achter Absolut’s wodka: “One Source, One Community, One Superb Vodka”.

Rondje Siljan meer

Met een oppervlakte van maar liefst 290 vierkante kilometer mag het Siljan meer in Midden-Zweden zich officieel tot de grotere jongens rekenen. Aan de oevers van het meer kun je genieten van de idyllische vergezichten, de strandjes of van de leuke dorpjes en stadjes van Dalarna, zoals Leksand, Tällberg, Rättvik, Orsa en Mora.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.