Dag van de Romantische Muziek beleeft 32ste editie

Al meer dan dertig jaar wordt in het Park bij de Euromast in Rotterdam één keer per jaar de romantiek gevierd. De 32ste editie van de Dag van de Romantische Muziek vindt dit jaar plaats op zondag 19 augustus 2018. Op verschillende podia wordt er muziek ten horen gebracht, elk met een eigen sfeer en stijl. Naast klassieke muziek is er een ‘Wereld van de Romantische Muziek Podium’, waar romantische muziek uit verschillende windstreken te horen is, van Balkan tot Braziliaanse invloeden.

Dit jaar voert de organisatie ook een aantal veranderingen door, zoals een andere indeling van het festivalterrein waardoor bezoekers optimaal van het mooie park kunnen genieten. Tevens is er een vernieuwd horeca-aanbod; verschillende mobiele keukens, verspreid over het hele park, zorgen voor diverse heerlijkheden. Een andere belangrijke verandering is dat bezoekers geen eigen eten en drinken meer kunnen meenemen op het officiële festivalterrein. De organisatie faciliteert daarom een speciale picknickplek bij de ingang van het terrein, zodat deze geliefde traditie wel blijft voortleven.

 

 

Programma

Het muziekprogramma is breed, gevarieerd en voor ieder wat wils. Programmeur Celia García-García stelt graag een ‘buffet’ samen van verschillende stijlen, uitgevoerd door gevestigde namen en nieuw muzikaal talent. Op het hoofdpodium spelen onder anderen Dominic Seldis, musici van het Batavierhuis en Club Classique. Dominic Seldis wordt genoemd als één van de beste contrabassisten ter wereld. Hij is bekend van het tv-programma ‘Maestro’ en zal optreden met zijn ‘Stand up bass’-voorstelling, waarin hij prachtige muziek afwisselt met hilarische anekdotes over de contrabas.

 

 

Verschillende musici van het binnenkort in Rotterdam te openen Batavierhuis zullen een voorproefje komen geven. Dit nieuwe bruisende muziekgebouw wordt een club voor musici en hun publiek waar zij in alle vrijheid kunnen repeteren, uitproberen, creëren en concerten kunnen geven. Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie ‘Roadtrip La Bohème’, over operacomponist Giacomo Puccini, gecombineerd worden met livemuziek.

De Dag van de Romantische Muziek is een klassiek muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Het Park bij de Euromast in Rotterdam: een adembenemend decor voor klassieke muziek, heerlijk eten en drinken en verrassende randprogrammering. Stichting Cultuurbrigade vindt dat klassieke muziek voor iedereen is, of je het nu elke dag luistert of slechts één keer per jaar op de Dag van de Romantische Muziek. Voor veel mensen is het traditie om veel aandacht te besteden aan hun (zelfgemaakte) romantische outfit, waardoor je je echt in het romantische tijdperk waant.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.