Air Transat transformeert zijn vloot

Air Transat, onderdeel van Transat A.T. Inc., heeft een nieuwe overeenkomst getekend met AerCap voor de huur van zeven nieuwe Airbus toestellen: twee A321neo’s en vijf van type A321neo LR (Long Range). Deze moderne Airbus variant met enkelvoudig gangpad zal geleverd worden tussen 2020 en 2022 en complementeert de in juli 2017 bekend gemaakte huurovereenkomst van tien Airbus toestellen type A321neo LR. Samen zullen zij de A330’s waarvan het huurcontract afloopt, vervangen.

Jean-François Lemay, algemeen directeur Air Transat: “Wij blijven de vloot verder transformeren met het oog op een efficiënter en flexibeler netwerk. Dankzij de kleinere omvang van de A321neo kunnen we onze strategie implementeren: de frequentie verhogen, het netwerk uitbreiden en onze marktpositie in verschillende landen versterken om onze klanten onze comfortabele diensten tegen een competitieve prijs te blijven aanbieden”.

 

 

Zuidelijke zomerbestemmingen

De A321neo’s hebben een capaciteit van 199 stoelen en worden ingezet op de zuidelijke zomerbestemmingen (korte en middellange afstand). De A321neo LR’s gaan de zuidelijke zomerbestemmingen op middellange en lange afstand en de trans-Atlantische routes bedienen. De eerste tien nieuwe A321neo LR van de in juli 2017 bekend gemaakte huurovereenkomst met AerCap worden vanaf het voorjaar van 2019 geleidelijk aan de vloot toegevoegd.

 

 

Vloot optimalisatie

Hoewel dit type toestel is geselecteerd om de vloot te optimaliseren, kan Air Transat dankzij brandstofefficiëntie de kostprijs per stoel zo laag mogelijk houden en de ecologische voetafdruk verkleinen. Daarnaast zullen de piloten van Air Transat de beide types kunnen besturen dankzij de gelijkenissen in de cockpits van de A330’s en de A320 reeks (waar de A321 onder valt). Dit resulteert op zijn beurt in een grotere operationele flexibiliteit en tal van besparingen, o.a. op opleidingskosten.

De vloot van Air Transat bestaat momenteel uit 33 vaste vliegtuigen in een uniek en flexibel model dat het mogelijk maakt om diverse type toestellen in te zetten naargelang het seizoen. In 2024 zal de vloot uitsluitend uit Airbus toestellen bestaan.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.