Grootste springkussen ter wereld komt weer naar Geleen

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen heeft voor hun 2de editie, op zondag 8 juli, wederom beslag weten te leggen op het grootste springkussen ter wereld. Na het succes van afgelopen jaar staat het grootste springkussen ter wereld ook deze zomer in Geleen. De ‘World Tour’, zoals het springkussen officieel heet, heeft een afmeting van 42 bij 20 meter en is 8 meter hoog. Daarmee is het officieel het grootste springkussen ter wereld.

Het springkussen bestaat uit verschillende bezienswaardigheden uit de wereld. In een vogelvlucht kun je een bezoekje brengen aan de dieren in Afrika, de piramides in Egypte of de Chinese muur. Maar ook de Tower Bridge, de Eiffeltoren, het Colosseum, de Hollandse molen en de Noordpool ontbreken niet. Davey Nieuwendijk, voorzitter van de organisatie, is in zijn nopjes. ‘Door het boeken van dit springkussen trekken we veel kinderen naar ons festival. We richten ons op verschillende doelgroepen en daar zijn kinderen er een van’.

 

 

Een plein met 18 food-trucks laat je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennis maken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij gerechten uit Indonesië, Mexico, Duitsland, Amerika etc.. Dit jaar is het de organisatie zelfs gelukt ‘hun’ keuken uit te breiden met een Antilliaanse, Spaanse & Surinaamse foodtruck.

 

 

Ook dit jaar vindt er een wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke, multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van kleding, sierraden, instrumenten, kunst, interieurdesign etc.. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een 3de wereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goedendoelenstichting.

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen vindt plaats op zondag 8 juli van 13.00 tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk. Deze dag is er tevens koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie verwijst de organisatie naar hun Facebook-pagina.

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.