Headliners van Glanamundo Wereldfestival bekend

De programmering van de 2de editie van het Glanamundo Wereldfestival is bekend. De hoofdact dit jaar is Rolf Sanchez. Een Nederlandse Latin zanger die momenteel in Miami woont waar hij samenwerkt met Guianko Gómez, de producer van Marc Anthony. In 2011 deed hij nog mee aan X Factor en eindigde hij op de derde plek. Vandaag de dag focust hij zich volledig op de ‘latin sound’ en met succes! Begin vorig jaar heeft Rolf een platencontract getekend bij Sony en kreeg hij een platenlabel bij de ‘Latin Pulse Group’.

Los Paja Brava is een internationale band geboren in het hart van Rotterdam die bestaat uit 6 nationaliteiten. Wat deze band zo bijzonder maakt is de eclectische achtergronden van de muzikanten, van klassieke muziek tot jazz, maar allemaal met een passie voor cumbia. Een explosie aan ritme en energie! Een heerlijke sfeer!

 

 

Heel bijzonder is de komst van Katato T Smallz & Benjahmin Ceesay, 2 Gambiaanse rappers. Beide afro-dancehall artiesten wonen momenteel in Duitsland vanwege hun Europese tour, maar zijn in eigen land bij zowel jong als oud razend populair.

 

 

Een naam die je niet snel zal verwachten is die van Boris Titulair, beter bekend als Boris of Bo Saris. In 2003/2004 nog winnaar van Idols. Na enkele moeizame muzikale jaren is hij weer helemaal ‘back in business’. Zijn nieuwste album NEON is een mix van soul, funk en pop met invloeden van Marvin Gaye, Bill Withers, Curtis Mayfield, Prince en Michael Jackson.

Maar er is meer.

Een plein vol food-trucks laat je kennis maken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gerechten uit Indonesië, Mexico, Duitsland en Amerika. Dit jaar is het de organisatie ook gelukt ‘hun’ keuken uit te breiden met een Antilliaanse, Spaanse & Surinaamse foodtruck.

Verder staat het grootste springkussen ter wereld deze zomer in Geleen. De ‘World Tour’, zoals het springkussen officieel heet, heeft een afmeting van 42 bij 20 meter en is 8 meter hoog. Daarmee is het officieel het grootste springkussen ter wereld. Het springkussen bestaat uit verschillende bezienswaardigheden uit de wereld. In een vogelvlucht kun je een bezoekje brengen aan de dieren in Afrika, de piramides in Egypte of de Chinese muur. Maar ook de Tower Bridge, de Eiffeltoren, het Colosseum, de Hollandse molen en de Noordpool ontbreken niet.

En om het festival compleet te maken, vindt er ook een wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke, multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van kleding, sierraden, instrumenten, kunst, interieurdesign enzovoort. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een 3de wereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goedendoelenstichting.

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen vindt plaats op zondag 8 juli van 13.00 tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk. Deze dag is er tevens koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie verwijst de organisatie naar hun Facebook-pagina.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.