PROMPERÚ kijkt terug op succesvolle deelname World of Coffee 2018

PROMPERÚ, het bureau verantwoordelijk voor de promotie van Peru, kijkt terug op een succesvolle deelname aan World of Coffee in de RAI Amsterdam. Van 21 t/m 23 juni waren zij met het nieuwe merk “Coffees From Peru” aanwezig bij Europa’s grootste koffievakbeurs.

Koffiespecialisten werden tijdens een merkpresentatie, een seminar over Fairtrade koffie en vele cupping sessies bijgepraat over wat de koffies uit Peru zo bijzonder maakt. Alle bezoekers aan de stand werden getrakteerd op een vers gezet kopje Peruaans zwart goud.

Coffee in business

Met het nieuwe koffiemerk Coffees From Peru, willen PROMPERÚ en de Peruaanse koffieboeren, producenten en exporteurs de wereld kennis laten maken met de unieke koffies uit het land. World of Coffee in Amsterdam is daarom een goede locatie om in contact te komen met internationale specialisten en zowel bestaande als nieuwe zakelijke relaties op te doen en te onderhouden.

 

 

Export is een belangrijk onderdeel van de Peruaanse koffiebusiness 91% van de Peruaanse koffieproductie wordt wereldwijd verscheept. Duitsland, België, Zweden, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn de belangrijkste internationale afzetmarkten. Deze landen importeren 50% van de Peruaanse koffie.

 

 

De huidige generaties Nederlandse / Belgische koffiedrinkers hechten steeds meer waarde aan kwaliteitskoffie en de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. De Peruaanse koffies sluiten daar perfect bij aan: de talrijke regio’s, hoogteverschillen en 80 microklimaten waarin de koffiebonen verbouwd worden, zorgen voor koffies van hoogwaardige kwaliteit en de lokale familiebedrijven en hun verhalen zijn een voor een uniek te noemen.

De Ambassadeur van Peru, dhr. Carlos Herrera was aanwezig bij de opening van World of Coffee 2018 en bij de merkpresentatie van Coffees From Peru. Officiële afgevaardigden van de Peruaanse Consulaten in Nederland, België en Duitsland en Peruaanse vertegenwoordigers uit de koffiebranche aanwezig om het bezoekers te woord te staan bij de Peru stand.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.