Noord-Peru is dé bestemming voor reizigers in 2018

Het noorden van Peru is volgens het Amerikaanse tijdschrift Condé Nast Traveler 1 van de beste bestemmingen om te bezoeken in 2018. Daarnaast riep CNN de noordelijk gelegen stad Cajamarca onlangs uit tot dé ‘city-to-visit’ in 2018.

Reden genoeg om Noord-Peru bovenaan je ‘bucketlist’ te zetten en een reis naar Zuid-Peru te combineren met een trip naar het avontuurlijke noorden.

Promotie

PROMPERÚ, verantwoordelijk voor de promotie van toerisme en export van en naar Peru, heeft de laatste jaren hard aan de weg getimmerd om het noorden van het land te ontwikkelen en te promoten. Het zuiden van Peru is bij velen al bekend, maar het ongerepte noorden is een bestemming die wacht om ontdekt te worden. De erkenning van Condé Nast Traveler en CNN zijn de kers op de taart voor alle inspanningen van de afgelopen jaren.

 

 

Condé Nast Traveler

Terwijl het zuiden van Peru door velen bezocht wordt, is het noorden bij de meeste reizigers (nog) onbekend. Volgens het reistijdschrift Condé Nast Traveler onterecht. Een bezoek aan het noorden van Peru is één grote ontdekkingsreis en neemt avonturiers mee op de trip van hun leven.

 

 

Pre-Inca dorpen, Spaanse koloniale steden als Trujillo en Cajamarca, ’s werelds grootste lemen stad Chan Chan, Inca mummies in Leymebamba, het indrukkwekkende fort van Kuélap en de Gocta waterval, 1 van de hoogste watervallen ter wereld. Dit is nog maar een fractie van wat het noorden van Peru te bieden heeft. De lijst van ‘must visit’ bestemmingen is samengesteld door redacteuren van het tijdschrift, op basis van hun eigen ervaringen en aanbevelingen. Andere bestemmingen die in de lijst zijn opgenomen: Antarctica, Zuid-Korea, Petra in Jordanië, Chengdu in China, Georgië en Malta.

De verborgen schatten van Cajamarca

Wij Nederlanders zijn pioniers op het gebied van reizen en altijd op zoek naar nieuwe steden, culturen en bezienswaardigheden. Volgens CNN is Cajamarca zo’n bestemming. De Noord-Peruaanse stad is door de nieuwszender uitgeroepen tot 1 van de 18 bestemmingen die in 2018 een bezoek verdienen. Het koloniale Cajamarca, gelegen in de gelijknamige regio, ligt zo’n 800 kilometer ten noorden van de Peruaanse hoofdstad Lima en is een paradijs voor liefhebbers van architectuur, natuur, geschiedenis en cultuur. De top 18-lijst van CNN bestaat uit bestemmingen die ten opzichte van andere bestemmingen in hetzelfde land minder bezocht worden, maar enorm veel potentie hebben op toeristisch vlak. Cajamarca is overigens de enige Zuid-Amerikaanse bestemming die is opgenomen in de lijst.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.