Algarve met de kids

Ouders met kinderen op zoek naar een vakantiebestemming waar de hele familie blij van wordt: staak het zoeken. De Zuid-Portugese regio Algarve heeft namelijk alles wat het hartje van een gezin met kinderen begeert. De ligging en het klimaat zijn nog maar het begin van de lijst met redenen om vandaag een reis naar deze familiebestemming te boeken. Want dit is de regio van awardwinnende stranden, familievriendelijke restaurants, grotten, forten, waterparken, jeep safari’s, boottochtjes, surfen en ga zo maar door. Genoeg om de kinderen en dus ook de ouders de vakantie van hun leven te bezorgen.

Vanaf Schiphol vlieg je in zo’n 3,5 uur naar Faro, de hoofdstad van de Algarve. Kindvriendelijke accommodaties zijn er in overvloed en erg fijn voor ons Nederlanders; de meeste zijn nog erg goed te betalen ook. Hetzelfde geldt voor autohuur, uiteten gaan en een dagje uit naar een waterpark of dierentuin. Daarnaast is het klimaat met zo’n 30 graden in de zomer ideaal voor jong en oud en telt de regio ontelbare kindvriendelijke zandstranden. Reden genoeg dus om dit jaar de Portugese Algarve te ontdekken.

 

 

Waterplezier

Op zoek naar verkoeling? Dan zijn de stranden gelegen aan de Atlantische Oceaan zeker een goede optie. Maar, laten we eerlijk zijn, wat is er leuker voor kinderen dan een waterpark vol avontuur? Het waterpark Slide & Splash ligt tussen Albufeira en Lagos en bezorgt kinderen met glijbanen als de Kamikaze, de Big Wave en de Tornado de dag van hun leven. Ook aan de kleintjes is gedacht, want voor hen is er een enorm peuter- en kleuterbad, klimkastelen en fonteinen. Op zoek naar een combi van waterpark, pretpark en dierenshows? Dan ben je in Zoomarine aan het juiste adres. Heb je kinderen van verschillende leeftijden? Bezoek dan Aquashow Park. Dit is een park en hotel in één en biedt het hele gezin een uitgebreid aanbod aan attracties.

 

 

Outdoor avonturen

Genoeg ge-relaxed en op zoek naar adrenaline? Maak dan een jeep safari door het binnenland van de Algarve en ontdek de schoonheid en gastronomie van het land. Tijdens de tour proef je lokale specialiteiten, bezoek je pittoreske dorpjes en kom je meer te weten over de tradities en gewoontes van deze regio. Altijd al willen leren surfen? Dan ben je in surfersparadijs Algarve op de juiste spot; met name Sagres en Lagos zijn erg geliefd onder surfers. De zuidwestkust van de Algarve is ideaal voor beginnende surfers en kun je al redelijke golven pakken, dan is de westkust de-place-to-surf.

Natuurlijk Algarve

De veelzijdigheid van de Algarve wordt pas echt duidelijk wanneer je het natuurgebied Ria Formosa bezoekt. Het nationale park is 60 kilometer lang en loopt van Faro tot aan Cacela. Je vindt hier diverse ecosystemen, eilanden, riviermondingen, moerassen en zandbanken waar verschillende soorten vogels zoals flamingo’s leven. Breng voor het ultieme vakantiegevoel zeker een bezoek aan Ilha de Cabanas, Ilha de Tavira, Ilha da Armona en het vuurtoreneilandje Ilha do Farol. Deze rustige eilandjes met uitgestrekte zandstranden liggen in het natuurgebied en laten je een hele andere kant van de Algarve zien.

Dit is nog maar een fractie van wat de Zuid-Portugese regio gezinnen met kinderen te bieden heeft. De Algarve is namelijk ook de perfecte sportbestemming; (mini)golfen, tennissen, voetballen, vissen, zwemmen, ga zo maar door, je vindt hier meer faciliteiten dan dagen in een jaar. Kortom, reden genoeg om dit jaar een bezoek aan deze zonnige regio te brengen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.