Zomerskiën, glamperen, feesten en nietsen: de Franse bergen zijn er klaar voor!

Zo’n drie op de tien Nederlandse vakantiegangers in Frankrijk zwenken ’s zomers het liefst af naar de Franse bergen. Het landschappelijke schoon, de pure luchten, de rust en authenticiteit zijn zeker belangrijke troeven. Maar ook de bijzondere overnachtingsadressen en glampeerplekken hebben een grote aantrekkingskracht op onze landgenoten. Net als de bomvolle zomeragenda van de Franse berggebieden, met – als het even meezit – dit jaar weer meer zomerse skimogelijkheden.

Nieuw skiadres voor de zomer

Zo lijkt het erop dat nog tot 13 juli geskied kan worden in Val d’Isère, niet alleen bij de gletsjer Pissaillas, maar dit jaar voor het eerst ook in het skigebied Bellevarde. Je moet er wel op tijd je bed voor uit: de pistes zijn open van 7 tot 12 uur ’s ochtends. In Tignes is de bedoeling om te zomerskiën van 23 juni tot 5 augustus en in Les Deux Alpes zelfs tot eind augustus, dankzij het gletsjergebied op 3600 meter hoogte.

 

 

Glamping en andere te gekke slaapplekken

Een op de twee Nederlandse kampeerders in de Franse bergen is een Nederlander, maar vaak kiezen we niet voor primitief gehannes rond een omvallend gasbrandertje. Nederlanders houden van glamping. Wij luxebeesten en ervaringszoekers nemen tegenwoordig graag onze intrek in een transparante luchtbel in Combloux, een houten iglo hoog in de bergen in Aussois of een campsite die zich Huttopia noemt in Bourg Saint-Maurice. En zo zijn er nog veel meer adressen te vinden via de website van Franse Bergen.

 

 

Een bomvolle zomeragenda in de bergen

De zomer is voor bergmensen bij uitstek het seizoen om feest te vieren en actief te zijn: na de lange winter zijn dan eindelijk alle gehuchten, weggetjes en weilanden weer toegankelijk.

Nieuwe evenementen dit jaar zijn bijvoorbeeld het zeer sportieve MTB Team Up-event in Vars La Forêt Blanche. Maar je kan het ook rustiger aan doen. Zo profiteren wandelaars in Courchevel deze zomer van gratis skiliften. En kun je in Les Gets een wandeling maken met Michel Rostalski en alles leren over het gebruik van planten. Er is ook goed nieuws voor E-bikers: op steeds meer plaatsen zijn er oplaadpunten voor deze fietsen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.