Derde Travelife Gold Award voor Avila Beach Hotel

Met trots meldt het Avila Beach Hotel op Curaçao dat zij wederom de internationale certificering Travelife Gold heeft ontvangen voor duurzaamheid in de toerisme industrie. Travelife is een internationaal label dat duurzaamheid promoot in de toeristische sector. Een Travelife Gold certificering houdt in dat accommodaties de impact op het milieu verbeteren en een dergelijk sociaal beleid voeren.

In 2013 heeft het Avila Beach Hotel de Travelife Gold Award voor het eerst ontvangen, onlangs is deze certificering verlengd. Het hotel moest voldoen aan een checklist met in totaal 163 elementen waaraan het hotel moest voldoen. Het Avila Beach Hotel is dan ook enorm trots met deze mooie onderscheiding.

 

Lees ook dit artikel: Leer het échte Curaçao kennen!

 

Steeds strengere eisen

De duurzaamheidseisen van Travelife worden steeds hoger. Om de twee jaar vindt er een nieuwe audit plaats waar verbeterpunten naar voren komen die binnen zes maanden dienen worden uitgevoerd om het Gold label te verkrijgen. Het oudste operationele hotel van Curaçao heeft deze duurzaamheid certificering ontvangen, omdat zij een goed sociaal beleid voeren (bijvoorbeeld door het aannemen van voornamelijk lokaal personeel en het inkopen van zoveel mogelijk lokale producten), goed zorgen voor de omgeving en gemeenschap (bijvoorbeeld door meubels en andere artikelen aan goede doelen te schenken en personeel geeft maandelijks een kleine bijdrage aan de nabijgelegen Oranjeschool welke door het management wordt verdubbeld). Uiteraard let het Avila Beach Hotel ook op het milieu op Curaçao. Voorbeelden hiervan zijn het organiseren van Clean Ups, reduceren van energieverbruik door het plaatsen van LED-verlichting, het reduceren van watergebruik en reduceren van plastic, het recyclen van aluminium blikjes en plastic (PET 1) en het apart inzamelen van etensafval in de keuken voor varkens op een lokale boerderij.

 

 

Duurzaamheid is de trend

Steeds meer Europese bedrijven en particulieren houden rekening met duurzaamheid bij de selectie van het boeken van hotelaccommodaties. Een aantal touroperators, bijvoorbeeld TUI Nederland, schenken bijzondere aandacht aan bestemmingen met een duurzaamheidscertificering. Gasten die het Avila Beach Hotel bezoeken kunnen zelf ook mee helpen aan een beter Curaçao door deel te nemen aan het Pack for a Purpose project, waarbij zij schoolbenodigdheden voor de nabijgelegen Oranjeschool kunnen meenemen. Wegens succes is aan dit project sinds april jl. ook de Schotborghschool in Koraal Specht aan toegevoegd.

Toekomstplannen: Cultuur op uw bord

Door in te zetten op nóg meer regionale gastronomie in de restaurants en gezondere menu’s, stimuleert Avila Beach Hotel lokale boeren die op duurzame wijze groente en fruit telen. Eten van Dichtbij (ofwel From Farm to Fork) en circulariteit binnen de voedselketen wint wereldwijd aan populariteit bij internationale toeristen en lokale gasten. Consumenten willen immers in toenemende mate weten waar hun eten vandaan komt, bij voorkeur lokaal. Low Food Miles dragen bovendien bij aan minder voedselverspilling en een beter milieu.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.