6 magnifieke Franse steden verrassend dichtbij

Grandioze kathedralen en dagmarkten waar je het echte Franse leven proeft. Musea bezoeken, eindeloos winkelen en genieten van de lokale keuken en wijnen uit de regio. Laat je verrassen door deze zes steden in de Noord-Franse departementen Champagne-Ardenne, Elzas en Lotharingen. Als citybreak of als tussenstop tijdens je reis naar het zuiden.

Rendez-vous de Stan

1. Magistraal Metz

Het opvallende Centre Pompidou biedt het hele jaar bijzondere tentoonstellingen. Liever in de openlucht? Al varend door de stad combineer je sightseeing en wijnproeven. Metz was afwisselend Duits en Frans, hetgeen nog heel goed aan de historische architectuur is te zien. Voor een top-koffie of een kleine snack in fijne ambiance kies je Fox Coffee. Met een overnachting in het luxe en splinternieuwe Villa Camouflé kan je citybreak niet meer stuk. En vergeet niet het magistrale treinstation van binnen én buiten te bewonderen.

 

 

2. Historisch Reims

Reims is de hoofdstad van de Champagne en een waar openluchtmuseum. De beroemde kathedraal, vaak het decor voor de kroning van Franse koningen, het Palais du Tau, de Abdij en de Basiliek Saint-Remi behoren tot het werelderfgoed van UNESCO. Voor een bijzondere lunch of diner bezoek je het sfeervolle Café du Palais. En voor een geweldige ‘chambres d’hotes’ is de tip Le Clos des Roys. In Reims bezoek je natuurlijk de krijtkelders van Champagne Pommery, waar elke zomer een eigentijdse kunstcollectie wordt tentoongesteld.

 

 

3. Statig Straatsburg

Straatsburg, Europa’s politieke hoofdstad, stad van verzoening, architectuur en cultureel werelderfgoed, heeft het grootste fietsnetwerk van het land. Imposant is de 1000 jaar oude kathedraal Notre Dame de Strasbourg. Bovendien is Straatsburg een gezellige studentenstad, die je moet beleven. Een aanrader voor een fijne lunch of diner is La Corde à Linge, gelegen in het beroemste deel van de stad “La petite France”. Slapen doe je in het eigentijdse Boma hotel.

4. Charmant Charleville-Mézières

De charmante hoofdstad van het arrondissement Ardenne is eigenlijk een groot dorp. Met een geweldige en gezellige ‘place ducale’, omzoomd door maar liefst 24 herenhuizen. Voor lunchen of dineren op zijn frans bezoek je Sel et Poivre. Een bijzonder verblijf in Charleville beleef je in het boetiekhotel Dormeur du Val. Cultuursnuivers halen hun hart op in de Basilique de Notre Dame d’Espérance, met ruim 1000 vierkante meter aan kleurrijke glas-in-lood ramen.

5. Episch Colmar

Colmar is de wijnhoofdstad, midden tussen de wijngaarden, pittoresk, zeer fotogeniek en biedt een uniek architectonisch schouwspel. Wat te denken van twee wijndomeinen in het hart van de stad. De authentieke vakwerkhuizen en het Underlinden museum – met het unieke Altaarstuk – zijn een must-see. Voor een overheerlijke culinaire ervaring en wijnproverij (even buiten de stad) ga je naar Domaine Cattin. En slapen doe je in het zeer centraal gelegen comfortabele Colombier hotel.

6. Majestueus Nancy

Wie eenmaal de beroemde Place Stanislas bezocht begrijpt de betekenis van ‘majestueus’. Het mooiste plein van Frankrijk ademt een en al grandeur zodat je camera overuren maakt of dat je vanaf een van de terrassen rustig op je in laat werken. Dineer er in stijl in het geweldige Grand Café Foy terwijl je geniet van de geluid- en lichtshow. Op de huurfiets rijd je op je gemak (met routekaart) langs alle Art Nouveau gebouwen. Bijzonder overnachten doe je in La Villa 1901 of Maison de Myon.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.