Agenda NEMO Science Museum

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseren we extra activiteiten in NEMO Science Museum. Hierbij de agenda voor de komende maanden met vele zomerse activiteiten.

Agenda juni 2018

Wat: Gratis Tech is te gek event
Wanneer: zaterdag 16 juni 2018
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: alle leeftijden
Heb je de nieuwe spaaractie van de Albert Heijn al gezien? NEMO maakte de inhoud van de tech- en doe-plaatjes en het verzamelalbum. Ruil op zaterdag 16 juni tijdens het Tech is te gek event je dubbele tech-plaatjes en maak je verzamelalbum compleet. En er is meer! Er zijn doe-opdrachten in XXL-formaat: loop over water bij de Maizena Run, bouw mee aan een grote kettingreactie of maak een ballonwagen. Ga op de foto met Techie of vraag onze proefjesexperts de hemd van het lijf tijdens het NEMO Proefjesspreekuur. Het gratis event vindt plaats in de Evenementenzaal, bereikbaar via de zij-ingang.

 

 

Wat: Kinderlezing – Hoe weet YouTube wat ik leuk vind?
Wanneer: zondag 17 juni 2018
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Tijdens de Kinderlezing op zondag 17 juni in NEMO wordt antwoord gegeven op de vraag: Hoe weet YouTube wat ik leuk vind? YouTube geeft je tips en Spotify heeft een idee welke muziek jij graag luistert. Het internet weet steeds beter wat jij leuk vindt. Hoe werkt dat? Informaticus Maarten de Rijke legt uit hoe online zoeken, slimme algoritmes en cookies hier voor zorgen. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Wat: NEMO Zomerdak
Wanneer: 22 juni t/m 2 september 2018
Tijd: van 17.00 – 21.00 uur
Voor wie: volwassenen
Vanaf 22 juni t/m 2 september is het dak van NEMO Science Museum dagelijks tot 21.00 uur open. De buren van het Conservatorium van Amsterdam zorgen iedere donderdagavond voor live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen. Tijdens NEMO Zomerdak hebben we zomerse wijnen, bieren en borrelhappen in het assortiment. Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO. Op 31 augustus, 1 en 2 september tonen we i.s.m. Filmtheater Kriterion films op het dak.

Wat: NEMO City Lab x ROEF Festival
Wanneer: vrijdag 22 juni 2018
Tijd: 17.00 tot 23.00 uur
Voor wie: volwassenen
Tijdens ROEF festival wordt het dak van NEMO omgebouwd in een ‘levend lab’. Op het grootste dakplein van Amsterdam kun je, helemaal in NEMO stijl, interactieve experimenten uitvoeren onder het genot van een drankje en muziek. Wetenschappers, kunstenaars en stadsmakers bieden je een unieke experience met thema’s als duurzaamheid, innovatie en de stad van de toekomst. Volg silent disco mini colleges, stap in (of uit) je filter bubbel of maak je eigen plastic soep; al je zintuigen worden geprikkeld. NEMO City Lab is een programma van NEMO Kennislink.

Wat: NEMO Kennislink Live – Controle over ons leven
Wanneer: woensdag 27 juni 2018
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Voor wie: volwassenen
Op woensdagavond 27 juni praten drie experts onder leiding van Desiree Hoving met het publiek tijdens NEMO Kennislink Live over de vraag hoe we controle kunnen krijgen over het leven. Wetenschappers Bert Meijer, Hub Zwart en NEMO Kennislink-redacteur Esther Thole zijn woensdagavond 27 juni te gast. Esther Thole presenteert haar nieuwe boek Makers van Leven: hoe wetenschappers leven bouwen in het lab. Toegang voor NEMO Kennislink Live is gratis en aanmelden kan online.

Agenda juli 2018

Wat: Familiewerkplaats
Wanneer: 7 juli t/m 2 september 2018
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Voor wie: alle leeftijden
Machines zijn niet meer weg te denken uit de wereld om ons heen. Ze maken ons werk en leven makkelijker. Van 7 juli t/m 2 september kun je in de Familiewerkplaats van NEMO zélf aan de slag met machines. Onderzoek hoe je met een machine iets zwaars lichter kunt maken, ontwerp een apparaat dat een klusje voor je doet en ontdek hoe je met machines toffe tekeningen kunt maken. In het midden van de Familiewerkplaats staat een reusachtige installatie met vele soorten stoere, bewegende machines.

Agenda augustus 2018

Wat: Uitmarkt
Wanneer: 25 en 26 augustus 2018
Tijd: 10.00 – 19.00 uur
Voor wie: alle leeftijden
Tijdens de Uitmarkt 2018 is het in en rond NEMO één groot feest met theater- en dansvoorstellingen, workshops van Amsterdamse musea, films, musicals en muziekoptredens voor kinderen. Het museum is op zaterdag 25 en zondag 26 augustus gratis en extra lang geopend: tot 19.00 uur. Het dakplein is vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus tot 24.00 uur geopend. Op zondag 26 augustus is het dakplein geopend tot 23.00 uur.

Verwacht in NEMO:

6 en 7 oktober 2018: Weekend van de Wetenschap
Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober 2018 is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Je kunt meedoen aan extra workshops en genieten van spectaculaire demonstraties. NEMO staat dit weekend in het teken van chemie.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.