Voor niets wakeboarden en paragliden tussen de bergen in Davos-Klosters

Fitcations, oftewel sportieve vakanties, zijn hot. Fit blijven terwijl je van je vakantie geniet, deze vorm van vakantie vieren is in opmars en daar speelt de Zwitserse bergregio Davos Klosters graag op in. Sinds april dit jaar claimt Davos Klosters de meest sportieve bergregio van de Alpen te zijn.

De slogan ‘Sports Unlimited’ nemen zij letterlijk met maar liefst 800 gratis! zomeractiviteiten ter land, op het water en zelfs in de lucht. Zo kun je er gratis leren paragliden, wakeboarden of te voet een stukje ongerepte natuur ontdekken langs de Glacier Trail onder leiding van een gids. Een greep uit het aanbod:

In de lucht – Paragliding

Een van de gratis activiteiten die wordt aangeboden in juli en augustus is paragliding. Onder begeleiding van een instructeur van de lokale vliegschool, zet je je eerste stappen om een echte paraglider te worden. Op een oefenhelling in het Prättigau-gebergte leer je tijdens een gratis sessie deze fascinerende sport voor het eerst kennen.

 

 

Op het water – Wakeboarden

Op het meer van Davos wordt tijdens de zomer een tijdelijke waterskilift geïnstalleerd. Over een oppervlakte van 190m lang en 40m breed kan je tot 30km/u speeden over het water! Het is hier dat je van 3 juli tot 30 augustus een gratis sessie wakeboarden kan beleven tijdens de WakeWeeks. Wakeboarden tussen de bergen: dat is ontspannen door inspanning in de mooie bergnatuur.

 

 

Aan land – met de boer de alpenweide op

Aan land kan je er op uittrekken met de lokale boeren van de regio. Wandel naar de boerderijen op de alpenweiden met een ervaren gids. Help mee met het melken van de koeien of het stro binnenhalen en leer ongemerkt meer over het werk op de boerderij. Deze excursie is ook heel leuk voor gezinnen met kinderen.

Nog een mooie sportieve activiteit is het volgen van de Silvretta gletsjer trail onder leiding van een ervaren gids. De gevarieerde route langs de Silvretta gletser brengt je langs vele natuurlijke schatten in een unieke berglandschap. Het pad is ook geschikt voor kinderen.

Gratis zomeractiviteiten én kabelbanen

Deze zomer heeft Davos – Klosters zodus een erg uitgebreid sportief programma in de aanbieding. Davos en Klosters worden beiden omgeven door een adembenemend bergdecor in een idyllisch landschap, wat de regio de ideale bestemming maakt voor een actieve vakantie. Met het gastenprogramma “Davos-Klosters Active”, krijg je bij één overnachting in de regio gratis toegang tot 800 leuke en originele sportieve activiteiten. Elke week wordt er een activiteitenprogramma opgesteld waar je gratis aan kunt deelnemen. Daarbij is er één groot voordeel: er is géén minimum aantal deelnemers vereist. De activiteit gaat dus altijd door, tenzij het weer het niet toelaat. De Davos- Klosters kaart geeft je daarnaast ook gratis toegang tot alle liften en kabelbanen van de regio.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.