In Davos opent eerste Hard Rock Hotel ter wereld in de bergen

Davos Klosters heeft deze winter veel nieuws voor de ware wintersportliefhebber. Zes indrukwekkende bergtoppen lokken elk jaar weer vele wintersportfans naar de hoogstgelegen stad van Europa. Deze winter komen er zes nieuwe redenen bij om naar Davos Klosters te gaan.

la-tzouzmaz-zwitserland

Eerste Hard Rock Hotel

Hollywood, Tampa, Ibiza en nu Davos: Hard Rock International komt naar de Zwitserse Alpen. Vanaf 1 december 2017 wordt Spenglers Davos het nieuwe Hard Rock Hotel met 111 volledig gerestylede kamers, waaronder 31 een- tot driekamerappartementen.

“Kostbare gitaren en foto’s uit de grootste hardrock-schatkamer ter wereld sieren de muren en er komt een Rock Shop,”

Zegt Director Dagmar Weber. De gastvrouw en haar team kijken uit naar de ‘good vibes’ die Hard Rock en Hard Rock Hotel aan Davos zullen geven.

 

 

Beleef Davos Klosters Inside met de locals

In het kader van het gratis bezoekersprogramma ‘Davos Klosters Inside’ geeft een team van lokale inwoners dagelijks insidertips voor leuke winteravonturen zoals skisafari, off-piste kennismakingscursus, curling of een fakkeltocht. Het aanbod bestaat uit zowat 20 belevenissen in de categorieën ‘sport & avontuur’, ‘kids & familie’, ‘bezienswaardigheden & trips’ en ‘kunst & cultuur’. Het gratis bezoekersprogramma vindt elke week van half december tot eind maart plaats en is beschikbaar voor alle bezoekers met een geldige Davos Klosters Card.

Ambiance verzekerd met een muzikale winter

In december viert het Songbird Festival zijn 10de verjaardag. Het zangers- en songwritersfestival is een insidertip voor Zwitserse popmuziek in een familiale sfeer. Dit jaar ziet het programma er buitengewoon veelbelovend uit. Nu we het toch over muziek hebben: met Pasen vindt in Davos Klosters het Cover Festival plaats. De beste coverbands van Europa brengen de grootste hits van hun idolen. Bezoekers zullen het graag horen: alle concerten zijn gratis.

wintersport-zwitserland

‘Eistraum Davos’ is terug met pond hockey, ijsstokschieten en ijsdisco.

Op 2 december 2017 opent het ijsavonturenpark ‘Eistraum Davos’ opnieuw zijn deuren in Sportzentrum Davos. Het omvat verschillende themagebieden, bv. pond hockey, ijsstokschieten of een ijsdisco. Alle gebieden zijn met elkaar verbonden via ijspaden. Het rustieke chalet ‘Capricorn’, diverse marktkraampjes en het restaurant ‘Time Out’ bieden warmte en een hapje voor al wie aan een pauze toe is. Dankzij het kunstijs is de avonturenijsbaan ‘Eistraum Davos’ dagelijks open van december tot maart.

Leer professioneel langlaufen in het nieuwe Davos Nordic Parc

Vanaf half december 2017 start Langlaufzentrum Davos een speciale langlaufcursus om de juiste technieken op een speelse, leuke manier aan te leren. Tot half maart 2018 kunnen bezoekers en lokale inwoners gratis leren skiën in 12 verschillende stappen. Een mascotte in de vorm van een sneeuwschoen wacht hen op en toont verschillende oefeningen zoals skiën in een 8 of over een schans, springen, schaatsen of skiën op een buckelpiste.

 

 

Een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift opent in het komende winterseizoen 2017-18 in het skigebied Parsenn. De lift is 1587 meter lang en overbrugt een hoogteverschil van 380 meter. Ze kan 2500 personen per uur vervoeren. Vanaf de Gruobenalp sta je in zowat 5 minuten op de Parsennfurgga. Iedere wintersporter heeft z’n eigen verwarmde stoeltje in de lift en bij slecht weer zorgt de overkapping voor bescherming. Zo zal een dag op de pistes van het Parsenn-skioord nóg luxueuzer zijn dan het al was.

Over Davos Klosters

Davos Klosters is een van de beroemdste vakantieoorden ter wereld met bovendien het grootste aanbod vakantie-, sport- en congresfaciliteiten in de bergen. Hoewel het contrast tussen het stedelijke Davos en idyllische Klosters niet groter kan zijn, hebben beide gemeenten – op amper tien minuten rijden van elkaar – één ding gemeen: hun fascinerende en adembenemende berglandschappen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.