Ontdek Noord-Holland tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar

Vier dagen lang genieten van al het moois dat Alkmaar te bieden heeft. Le Champion laat fietsers van 4 t/m 7 juli in 30, 50 en 70 km alle ‘highlights’ zien tijdens de Fiets4Daagse Alkmaar. Bewonder strand, bos, duin, polders en pittoreske dorpjes. Iedere dag ontdek je meer van Noord-Holland. Er valt ook veel te beleven naast de fiets, zoals een ‘Klim naar de Hemel’ en een bezoek aan de Broekerveiling.

De routes zijn definitief en in kaart gebracht. Een aantal nieuwe toevoegingen maken de Fiets4Daagse Alkmaar 2018 nóg leuker. Zo is er dit jaar een primeur doordat er op de tweede dag een ronde dóór het AFAS Stadion van AZ wordt gefietst. De grasmat van AZ kun je bijna ruiken en aanraken als je voor de ruim 17.000 tribunestoelen fietst. Op dag drie volgt een nieuwe uitdaging voor de deelnemers aan de 70 km. Zij moeten uit het zadel bij de klim van het hoge duin in Wijk aan Zee. De zilte zeelucht kan daarna ingeademd worden op het terras van Strandhotel Het Hoge Duin, waar een speciaal 4Daagse lunch genuttigd kan worden.

 

 

Bij Le Champion ben je vier dagen echt uit. Onderweg is er alle tijd voor een relaxte stop. De fietsers hebben de mogelijkheid om op de tweede dag naar het dak van de Grote Kerk in Alkmaar te klimmen. Op 40 meter hoogte word je beloond met een adembenemend uitzicht op stad en land. Daarnaast opent de Broekerveiling speciaal haar deuren. Bij de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld kun je tussen het fietsen door meebieden op de seizoensgroente. Je kunt de tentoonstelling en het museum bezoeken tegen een gereduceerd tarief.

 

 

Wist je dat?

Wist je dat de Fiets4Daage Alkmaar eerst Fiets4Daagse Schoorl was? De Fiets4Daagse Alkmaar vindt voor de derde keer plaats onder deze naam. Het evenement heeft daarvoor al 29 keer succesvol plaatsgevonden onder de naam Fiets4Daagse Schoorl. Omdat in de routes Alkmaar meer centraal staat, is de naam aangepast. Maar eigenlijk vindt dit evenementen dus voor de 32e keer plaats. Al 32 jaar worden de mooiste routes uitgestippeld door de vrijwilligers van Le Champion, mét de beste verzorging onderweg.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.