Terug in de tijd in het huis met de kogel

In dit geval is de kogel niet door de kerk, maar in een 16e-eeuws huis met houten gevel geslagen: het Huis met de Kogel. Tijdens het Spaanse beleg in 1573, sloeg een Spaanse kanonskogel in bij deze rijksmonumentale woning in Alkmaar. De inwoners bleven gelukkig ongedeerd, maar de kogel is tot op de dag van vandaag zichtbaar. Het huis staat symbool voor de overwinning op de Spanjaarden. Wie iets te vieren heeft of gewoon lekker een weekendje weg wil, boekt nu dit eind Middeleeuwse huis van Aan Zee in de karakteristieke binnenstad van Alkmaar.

xxxxxxxxx

Het karakteristieke  huis met de kogel

Sfeer, sfeer en nog eens sfeer

Het Huis met de Kogel, een van de vakantiehuizen van Aan Zee, heeft een indrukwekkende geschiedenis en dat is te voelen. De kogel linksboven op de gevel laat zien dat hier een hevige strijd heeft plaatsgevonden. Gelukkig maar dat de kogel symbool staat voor overwinning! Rustieke houten balken, knusse hoekjes en meer oorspronkelijke elementen spelen de hoofdrol in het pittoresk uitziende huisje in Alkmaar. Dit landelijke gevoel wordt mooi gecombineerd met een strak design, zoals glazen wanden. De scheve vloeren en de wiebelende authentieke trap geven een warm en huiselijk gevoel. Het Huis met de Kogel is perfect voor een groep vrienden of voor stelletjes die zin hebben om samen tijd door te brengen en Alkmaar te ontdekken.

Karakteristiek Alkmaar

Sfeervolle grachten, prachtige monumenten en natuurlijk de wereldberoemde kaasmarkt maken Alkmaar de perfecte stad voor een weekendje weg. Iedere vrijdagmorgen vindt de kaasmarkt plaats op het beroemde Waagplein, om de hoek van het Huis met de Kogel. Na de kaasmarkt wordt dit plein omgetoverd tot een terras waar tot in de late uurtjes kan worden geborreld. Aan cultuur ook geen gebrek, er zijn veel bezienswaardigheden in Alkmaar. De stad telt maar liefst 400 monumenten, met ieder een interessante geschiedenis. Ontdek het historisch decor door middel van een leerzame excursie of een gezellige stadswandeling. Liever even uitwaaien? Bergen aan Zee ligt op nog geen half uur rijden van Alkmaar. Geniet van het lente zonnetje in Nederland en kom even helemaal tot rust op het strand.

Comments are closed.